Kučinskis uzskata, ka valdību nevar veidot "no baltas lapas"
Premjera amatam nominētais politiķis Māris Kučinskis (ZZS).
Politika
2016. gada 14. janvāris, 19:48

Kučinskis uzskata, ka valdību nevar veidot "no baltas lapas"

Jauns.lv

Veidot valdību "no baltas lapas" nozīmē aizslaucīt visu, ko darīja Laimdotas Straujumas (V) vadītais Ministru kabinets, uzskata premjera amatam nominētais politiķis Māris Kučinskis (ZZS).

Līdz ar to nevarot būt "baltā lapa", žurnālistiem sacīja Kučinskis, piebilstot, ka patiesība vienmēr ir pa vidu, proti, jaunajā valdībā būs arī izmaiņas salīdzinājumā ar pašreizējo Ministru kabinetu.

Komentējot "Vienotības" prasību pēc Tieslietu ministrijas (TM), Kučinskis pauda, ka pašlaik visiem ir tiesības iesniegt vēlmes un tas ir normāls process, kas nav nosodāms, citādi līdz kopsaucējam valdības veidotāji netiktu. Šīs prasības tikšot pieņemtas zināšanai un tiks vērtēts, kuras prasības ir reālas.

Protams, nacionālajai apvienībai "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) ir vēlme saglabāt visus trīs amatus valdībā, un tas arī tiek pieņemts, tāpat kā citi priekšlikumi, klāstīja politiķis.

Iepriekš vēstīts, ka Zaļo un zemnieku savienība savā pārziņā vēlētos Finanšu, Zemkopības, Aizsardzības, Satiksmes un Veselības ministriju. Savukārt VL-TB/LNNK solīts saglabāt tās pārziņā esošās ministrijas - TM, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības, kā arī Kultūras ministriju.

Tas nozīmē, ka "Vienotības" pārziņā paliktu Iekšlietu, Ārlietu, Izglītības un zinātnes ministrija, kā arī Labklājības un Ekonomikas ministrija.

Tomēr "Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa paziņojusi, ka arī TM pārraudzību var pieskaitīt pie "Vienotības" "sarkanajām līnijām". Iepriekš tika norādīts, ka "Vienotības" "sarkanās līnijas" ir Iekšlietu un Ārlietu ministrijas pārraudzība.

Attiecībā uz to, kas varētu ieņemt tieslietu ministra posteni, izskanējušas dažādas versijas, tostarp, ka ''Vienotības'' tieslietu ministra amata kandidāte varētu būt parlamenta priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere (V), tādējādi viņas vietu Saeimas Prezidijā varētu ieņemt Āboltiņa.

VL-TB/LNNK ieskatā, "Vienotības" prasība pēc TM ir drošs veids, kā valdības veidošanas procesu novest strupceļā. "Gribētos cerēt, ka atsevišķi "Vienotības" biedri atkal necenšas novest valdības veidošanas procesu strupceļā. Šādi paziņojumi ir drošs veids, kā to panākt," šodien sacīja VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA