Ieva Ilvesa atklāj, kā viņu bildinājis Igaunijas prezidents. VIDEO
Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess savu iemīļoto bildinājis nometies uz ceļa. Pirms tam gan viņš šoruden savu nākamo sievu bildinājis daudz sadzīviskākā gaisotnē – tīrot sēnes.
Sabiedrība
2016. gada 15. janvāris, 13:54

Ieva Ilvesa atklāj, kā viņu bildinājis Igaunijas prezidents. VIDEO

Jauns.lv

Igaunijas prezidents savu iemīļoto Ievu pirmo reizi puspajokam bildināja laikā, kad viņa tīrīja sēnes. Kā atbildi savam nākamajam vīram viņa pasniedza sēni. Vēlāk viņš Ievu jau bildināja, kā tas pienākas – nometies uz ceļa, pasniedzot izredzētajai gredzenu.

Igaunijas pirmā lēdija, latviete Ieva Ilvesa Igaunijas sabiedriskās televīzijas raidījumam „Kahekone” („Dialogs”) sniegusi pirmo atklāto interviju pēc savām laulībām, arī pastāstot, kā viņu bildinājis nākamais vīrs.

„Tas bija nozīmīgs brīdis. Domājams, ka sākumā Tomass nolēma pārbaudīt, vai tas darbosies? Viņš it kā jokojot izmeta makšķeri laikā, kad tīrīju sēnes. Atbildē viņš saņēma tikai sēni. Bet viņš to neuztvēra kā „nē”, bet gan kā iespējamo „jā” nākotnē. Un vēlāk viņš tik tiešām izteica nopietnu bildinājumu, un es par to esmu priecīga. Viņš lūdza manu roku nometies uz ceļa, pasniedzot gredzenu. Tas man bija ļoti emocionāls brīdis,” teica Ilvesa.

Vienlaikus viņa arī pastāstīja, kā jūtas jaunajā lomā. „Tā ir jauna loma, ko man ļoti patīk mācīties,” teica Ilvesa. Viņa tagad mācās ne tikai pildīt pirmās lēdijas lomu, bet pie privātskolotāja apgūst arī igauņu valodu. Viņa teica, ka viņas pirmā loma ir būt Tomasa sievai, bet viņa arī sniegs viņam atbalstu kā Igaunijas prezidentam. Vienlaikus Ilvesa arī nedomā pamests darbu Latvijas Aizsardzības ministrijā.

Tāpat Ieva arī pieskārās jautājumam par saviem bērniem, par ko gan nelabprāt vēlas runāt. Tā esot ļoti personiska tēma. Viņa noliedza baumas, ka viņas jaunākais bērns – divgadīgā Izabella ir Igaunijas prezidenta meita. „Liekot roku uz sirds, varu apgalvot, ka mana meita nav Igaunijas prezidenta bērns. Viņa ir meita cilvēkam, ar kuru man savulaik bija attiecības. Bet viņš diemžēl savu meitu vairs nevar aizstāvēt, jo vairs nav starp mums”.

Kasjauns.lv jau vēstīja, ka 2. janvārī Igaunijā, Hallistes baznīcā, salaulājās Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess un Latvijas Aizsardzības ministrijas ierēdne Ieva Kupce. Ilvesam tās bija trešās, bet Kupcei pirmās laulības.

Igaunijas pirmā lēdija jaunajā lomā Draugi un kolēģi Igaunijas Radio stāsta par Ievu Ilvesu

       

Kasjauns.lv/Foto: ekrānuzņēmumi no Facebook, Twitter, Wikpedia, president.ee, Evija Trifanova/LETA, AFP/LETA/Video: LTV „Rīta Panorāma”, Igaunijas Radio „Radar”