Talsos veidos Klaunu muzeju
Plānots, ka Klaunu muzejs sāks darboties šī gada martā.
Novadu ziņas
2016. gada 16. janvāris, 16:50

Talsos veidos Klaunu muzeju

Jauns.lv

Talsu novada muzeja telpās šogad plānots izveidot Klaunu muzeju, kurā būs pieejama izklaides programma ģimenēm ar bērniem. Šo ieceri šonedēļ domes sēdē atbalstījuši Talsu novada domes deputāti, informēja Talsu novada pašvaldības pārstāve Ivonna Viinska.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Klaunu muzejs darbosies Talsu novada muzeja bijušās kafejnīcas telpās, kas jau aptuveni trīs gadus netiek izmantotas, atklāja Talsu novada muzeja direktore Mirdza Jonele. Muzejs vairākkārt ar sludinājumu palīdzību mēģinājis telpām atrastu nomnieku - līdz šim bijuši četri interesenti, taču nav izdevies vienoties par sadarbību.

Talsu novada muzeja vadību uzrunājusi Ilze Pumpure, kura daudzus gadus organizē un vada pasākumus un ar domubiedriem visā Latvijā sniedz klaunu priekšnesumus. Viņa ilgstoši meklējusi atbilstošas telpas, lai īstenotu savu ieceri par Klaunu muzeju, un ir gandarīta, ka Talsu novada muzejs izrādījis atsaucību.

Plānots, ka Klaunu muzejs sāks darboties šī gada martā. Muzejā būs apskatāmas klaunu lellītes, darbosies dažādas darbnīcas un būs jāveic uzdevumi klaunu stilā. Tiks organizētas arī bērnu dzimšanas dienas svinības.

"Klaunu muzeju būtība ir likt apmeklētājam smaidīt un gūt dažādas iemaņas," uzsvēra idejas autore, piebilstot, ka ieejas maksa būšot simboliska. Tāpat viņa pastāstīja par ieceri veidot piedāvājumu, kas aptvertu arī citas radošās Talsu vietas - "Baložu pastu" un "Ciparnīcu". Šādā veidā tiktu radīts tūrisma produkts, kas būtu saistošs ģimenēm no visas Latvijas.

Klaunu muzejam tiks atvēlētas divas lielākās telpas muzeja pagrabstāvā.

"Muzejs ir ieinteresēts, lai nākotnē tā telpās atkal atrastos arī kafejnīca. Tas būtu ļoti patīkami mūsu apmeklētājiem. Tāpēc vienu telpu atstāsim brīvu gadījumā, ja kāds uzņēmējs izrādīs interesi piedāvāt smalkmaizītes un kafiju," papildināja Talsu novada muzeja direktore.

LETA/Foto: EPA/LETA