Kultūra
2016. gada 16. janvāris, 18:10

"Sirds grāmatu" atklāj ar varenu izslēpošanos Uzvaras parkā. FOTO

Jauns.lv

Uzvaras parka slēpošanas trasē 15. janvārī notika grāmatas „Sirds grāmata” prezentācija, kuras laikā grāmatas autors profesors Andrejs Ērglis un atklāšanas svētku viesi kāpa uz distanču slēpēm.

Apgāds „Jumava” laidis klajā profesora Andreja Ērgļa redakcijā sagatavotu izdevumu „Sirds grāmata”, kurā Latvijas vadošie kardiologi un sirds veselības eksperti šķietami sarežģītas sirds ārstēšanas lietas izstāsta vienkāršā valodā. Grāmatā informācija apkopota tā, lai ikvienam lasītājam būtu iespēja izprast veselas sirds pamatprincipus, sirds kaites un to ārstēšanu. Izdevumā apkopoti noderīgi padomi, kurus, ikdienā ievērojot, katrs spēs uzlabot savu veselību un novērst iespējamos riskus.

Grāmatas atvēršanas svētki noritēja tematikai atbilstošā garā – slēpojot. Uz slēpēm kāpa pats profesors Ērglis, apgāda „Jumava” vadītājs Juris Visockis, pasākuma īpašais viesis Rīgas vicemērs Andris Ameriks, bijušais biatlonists Gundars Upenieks un Biatlona federācijas prezidente Baiba Broka.

Sarunā ar portālu Kasjauns.lv profesors atklāja, ka viņam prieks, ka grāmatas prezentācija noritēja svaigā gaisā un ar nelielām fiziskām aktivitātēm – distanču slēpošanu. „Patīkami ir tas, ka pasākums noris tieši Uzvaras parkā, jo šī ir vieta, kur esmu uzaudzis. Tajos senajos laikos distanču slēpošana bija ļoti iecienīta nodarbe. Uz distanču slēpēm nebiju kāpis nu jau gadus 30. Mani iecienītākie sporta veidi ir teniss un basketbols. Šad tad arī uzspēlēju hokeju. Patīk nodarboties ar kalnu slēpošanu, taču ar „distancenēm” ir pavisam citādāk. Tāpēc pirmais aplis bija tāds savdabīgs. Pārējie jau uz mani skatījās un laikam domāja, kas tad tagad būs... Bet es ne reizi nenokritu. Tas ir demokrātisks un ārkārtīgi veselīgs sporta veids. Slēpot var jebkurā vecumā. Ir svaigs gaiss, cilvēks pats var regulēt slēpošanas tempu,” pēc noslēpotā goda apļa saka profesors.

Pēc  goda apļa noslēpošanas visi bija aicināti slēpju nomas siltajās telpās baudīt sirdij veselīgo sarkanvīnu un cienāties ar uzkodām. Klātesošajiem bija īpaša iespēja iegādāties „Sirds grāmatu”, kā arī iegūt profesora Andreja Ērgļa autogrāfu.

 

Kasjauns.lv / Foto: Rojs Maizītis