KNAB par interešu konfliktu soda Ogres mēru Manguli
Artūrs Mangulis atzinis vainu izdarītajā.
Novadu ziņas
2016. gada 17. janvāris, 12:48

KNAB par interešu konfliktu soda Ogres mēru Manguli

Jauns.lv

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) par valsts amatpersonas funkciju veikšanu interešu konflikta situācijā piemērojis 70 eiro naudas sodu Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētājam Artūram Mangulim, informēja KNAB.

Mangulis ar 2014.gada 15.maiju atbrīvots no Ogres Mūzikas skolas direktora pienākumu pildīšanas, lai uz laiku veiktu Ogres novada domes priekšsēdētāja pienākumus. Amata vieta mūzikas skolā viņam saglabāta. Šajā laikā viņš piedalījās pašvaldības balsojumā "Par Ogres novada pašvaldības vispārējās, interešu un profesionālā ievirzes izglītības iestāžu vadītāju un pirmsskolas iestāžu vadītāju un viņu vietnieku amatalgām", cita starpā apstiprinot algu mūzikas skolas direktoram, proti, amatam, kurš viņam bija saglabāts.

Kā atbildību mīkstinošu apstākli KNAB ņēma vērā to, ka Mangulis atzina savu vainu izdarītajā administratīvajā pārkāpumā. Izvērtējot Manguļa sniegtos paskaidrojumus un saņemtos dokumentus, secināms, ka pārkāpums ir atzīstams par izdarītu aiz neuzmanības.

Aģentūras LETA apkopotā KNAB informācija liecina, ka Mangulis ir jau devītais pašvaldības vadītājs, kurš pēdējo trīs gadu laikā izpelnījies administratīvo sodu no KNAB. Pēdējo trīs gadu laikā KNAB dažādus naudas sodus piemērojis Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājam, Ķekavas, Līgatnes, Mērsraga, Valkas, Inčukalna, Vaiņodes un Tukuma novada domes priekšsēdētājiem.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA

Tēmas