Marlēna Keine, Agnese Egliņa un Paula Šūmane kamermūzikas programmā "Spāņu un čigānu mūzika"
Agnese Egliņa - viena no pazīstamākajām Latvijas jaunās paaudzes pianistēm.
Runā Rīga
2016. gada 18. janvāris, 16:35

Marlēna Keine, Agnese Egliņa un Paula Šūmane kamermūzikas programmā "Spāņu un čigānu mūzika"

Jauns.lv

4. februārī plkst. 19.00 Kultūras pils "Ziemeļblāzma” kamerzālē. Koncerta programmā skanēs romantiskas, smeldzīgas un temperamentīgas kompozīcijas soprānam, vijolei un klavierēm. Pārstāvētie komponisti - Fransisko Barvjeri, Heronimo Himeness, Vinčenco di Kjara, Augustins Lara, Pavlo Luna, Moriss Ravels, Ruperto Čapi, Pavlo Sarasate, Federiko Moreno Torova - labi zināmi pasaules mūzikas koncertzālēs un jau izdzirdot programmā iekļauto kompozīciju pirmās skaņas nojaušamas spāņu mūzikai raksturīgās intonācijas, noskaņa un atmosfēra.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Koncertā muzicēs Marlēna Keine (soprāns) Agnese Egliņa (klavieres) un Paula Šūmane (vijole).

Jaunā dziedātāja Marlēna Keine kopš 2014. gada studē Berlīnes Hansa Eislera Mūzikas akadēmijas maģistrantūrā. Savu profesionālo mūzikas ceļu uzsākusi Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolā Krišjāņa Norveļa vokālajā klasē. Ieguvusi bakalaura grādu Tallinas Mūzikas un teātra akadēmijā. Studiju laikā Marlēna debitējusi Tallinas Nacionālajā operā Karolīnas lomā D. Čimarozas operā Slepenās laulības, bet pērn – Latvijas Nacionālajā operā Barbarīnas lomā V. A. Mocarta operā Figaro kāzas. Veiksmīga sadarbība izveidojusies arī ar Latvijas Operetes fondu, debitējot operetes žanrā Latvijā – Niko Dostāla operetē Klīvija, kur atveidoja Violas lomu. Marlēna ir arī vairāku starptautisku konkursu laureāte, bet Latvijas publikai vislabāk pazīstama kā LTV konkursa “Radīti mūzikai 2014” dalībniece.

Agnese Egliņa - viena no pazīstamākajām Latvijas jaunās paaudzes pianistēm. Temperamentīga un sievišķīgi smalka. 2011. gadā saņēmusi Latvijas valsts augstāko apbalvojumu mūzikā – Lielo Mūzikas balvu 2010 kategorijā par izcilu darbu ansamblī. Agneses personībā vienlīdz spoži apvienojas gan solistes, gan  kamermūziķes, gan koncertmeistares talants. Jau kopš 2004. gada Agnese ir  J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas docētāja (koncertmeistare). Kā pianiste sadarbojusies gandrīz ar visiem profesionālajiem kolektīviem Latvijā. Regulāri veido vokālās un instrumentālās kamermūzikas koncertprogrammas ar spožākajiem pašmāju un ārzemju mūziķiem.  

Paula Šūmane - aktīvi koncertējoša vijolniece, daudzu starptautisku konkursu laureāte. Saņēmusi Latvijas valsts augstāko apbalvojumu mūzikā – Lielo Mūzikas balvu 2011 par labāko debiju. Regulāri sniedz koncertus ne tikai Eiropā, bet arī Japānā, Ķīnā, Dienvidāfrikā, Čīlē, Argentīnā, Tuvajos Austrumos un citur. Absolvējusi Parīzes Nacionālo Augstāko mūzikas un dejas konservatoriju un Grācas Mākslu universitāti. Par vijoļspēles kaldināšanu Paula pateicas pedagogiem Uldim Sprūdžam, Jairam Klesam (Yair Kless) un Borisam Garļickim (Boris Garlitsky).  Kā soliste sadarbojusies ar dažādiem orķestriem - Lisabonas Metropolitan orķestri, Bādenbādenes filharmonijas orķestri, Hoffer Symphoniker, Klaipēdas Nacionālā teātra orķestri, Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, Liepājas simfonisko orķestri un citiem. Jaunā vijolniece turpina savas muzikālās gaitas gan kā soliste, gan kā kamermūziķe un labprāt iesaistās dažādos mākslinieciski radošos projektos.

Biļetes pieejamas Ziemeļblāzmas informācijas centrā, "Biļešu paradīze" kasēs, ka arī internetā.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Publicitātes foto