Vīrietim, kurš brāļa sievai nogrieza galvu, veiks psihiatrisko ekspertīzi
Nolūkā nonāvēt sievieti, apsūdzētais, pielietojot fizisku spēku, cietušajai dzīvai esot, ar nazi atdalīja galvu no ķermeņa, nodarot smagus miesas bojājumus, šādā veidā izdarot cietušās slepkavību ar sevišķu cietsirdību.
112
2016. gada 18. janvāris, 19:57

Vīrietim, kurš brāļa sievai nogrieza galvu, veiks psihiatrisko ekspertīzi

Jauns.lv

Vīrietim, kurš apsūdzēts par sievietes slepkavību, nogriežot galvu upurim dzīvam esot, noteiktas papildus psihiatriskās un psiholoģiskās ekspertīzes, paziņoja tiesā.

Nākamās tiesas sēdes datums būs zināms pēc ekspertīžu veikšanas.

Jau ziņots, ka Madonas rajona tiesā pirmdien sākts tiesāt vīrieti, kurš apsūdzēts par sievietes slepkavību, nogriežot viņai galvu. Saskaņā ar lēmumu par kriminālprocesa nodošanu tiesai apsūdzētais kādā 2015.gada septembra pēcpusdienā, atrodoties ciemos pie savas mātes, lietoja alkoholu kopā ar sava brāļa faktisko sievu.

Tās pašas dienas vakarā, izmeklēšanā precīzi nenoskaidrotā laikā, savstarpēja strīda laikā ar iepriekš minēto sievieti, apsūdzētais, būdams alkohola ietekmē, pirmstiesas izmeklēšanā nenoskaidrotu personīgu motīvu vadīts, sadūra sievieti ar nazi, izdarot vairākus dūrienus dažādās ķermeņa vietās, tādā veidā nodarot viņai smagus, dzīvībai bīstamus miesas bojājumus.

Bez tam, apsūdzētais ar nazi iedūra cietušajai četras reizes ķermeņa mugurpusē, nodarot viņai vieglus miesas bojājumus, kam nav tieša cēloniska sakara ar nāves iestāšanos. Pēc kā, nolūkā nonāvēt cietušo sievieti, apsūdzētais, pielietojot fizisku spēku, cietušajai dzīvai esot, ar nazi atdalīja galvu no ķermeņa, nodarot smagus miesas bojājumus, šādā veidā izdarot cietušās slepkavību ar sevišķu cietsirdību.

Ar savām darbībām apsūdzētais izdarīja sevišķi smagu noziegumu, kas paredzēts Krimināllikuma 117. panta 4. punktā. Par šādu noziegumu var sodīt ar desmit līdz divdesmit gadiem cietumā.

LETA/Foto: Vida Press