Miris mūziķis Pits Andersons
Andersons ilgi cīnījās ar smagu, agresīvu vēzi.
Kultūra
2016. gada 20. janvāris, 08:48

Miris mūziķis Pits Andersons

Jauns.lv

Mūžībā aizgājis Latvijā par rokenrola karali dēvētais mūziķis Pits Andersons.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas rokenrola karalim Andersonam jau laiku atpakaļ tika atklāts viens no visretāk sastopamajiem vēža paveidiem - liposarkoma, kas ir ļoti agresīva un gandrīz neprognozējama vēža forma. Pērn vasarā mūziķis lūdza palīdzību saviem faniem, lai varētu doties ārstēties uz Minheni. Pāris dienu laikā Andersonam izdevās savākt nepieciešamos 21 000 eiro.

Pits Andersons Latvijas mūzikas vēsturē ienācis kā 50.gadu amerikāņu rokenrola leģenda kopā ar savu grupu "The Swamp Shakers".

Pēc pazīstamā un autoritatīvākā padomju rokmūzikas eksperta, slavenā žurnālista Artēmija Troicka grāmatas "Back In The USSR", "The True Story Of Rock In Russia" autora pētījuma datiem, Pits Andersons ir pirmais nopietni vērtējamais rokeris visas bijušās Padomju Savienības teritorijā.

Savukārt 2009.gadā Andersona mūzikas albums "Brass-a-billy", piedaloties ASV notiekošajā konkursā Just Plain Folks Music Awards, uzvarējis nominācijā Rockabilly Album. Andersons bija pirmais pārstāvis no Latvijas, kurš jebkad tika nominēts pirmajā desmitniekā, kā arī pirmais, kurš saņēmis šādu balvu.

LETA/Foto: LETA/No "Izdevniecības Rīgas Viļņi" arhīva"

Tēmas