Raimondam Vējonim nepieciešama sirds operācija
Sīkāka informācija par prezidenta veselības stāvokli būs pieejama pēcpusdienā.
Sabiedrība
2016. gada 20. janvāris, 10:44

Raimondam Vējonim nepieciešama sirds operācija

Jauns.lv

Valsts prezidentam Raimondam Vējonim plāno veikt sirds operāciju, informēja Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Stradiņa slimnīcas Latvijas Kardioloģijas centrā prezidentam Raimondam Vējonim veikti papildus izmeklējumi. Mediķi konstatējuši sepses infekciju, kas skar sirds vārstuļus, informēja slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle.

Kardiologu, kardioķirurgu un visu iesaistīto speciālistu komanda ir lēmusi, ka šobrīd galvenais ir likvidēt infekcijas avotu, lai novērstu tālāku tās izplatību, un veids, kā to izdarīt, ir sirds operācijas veikšana.

Pirms operācijas Valsts prezidents un viņa ģimene sarunā ar Stradiņa slimnīcas kardiologiem un anesteziologiem saņēmuši detalizētu skaidrojumu par saslimšanu un plānotās operācijas gaitu un piekrituši operācijai.

Pēc operācijas kardiologi un iesaistītie speciālisti sniegs informāciju par operācijas norisi, kas varētu būt ap plkst.15:30 pēcpusdienā.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka turpmāka Valsts prezidenta ārstēšanu veic Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā, lai nodrošinātu papildu izmeklējumus un darbības tālākas infekcijas riska novēršanai.

Valsts prezidenta pilnvaras uz slimības no trešdienas laiku uzticētas Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei.

Valsts prezidenta ģimene un kanceleja aicina sabiedrību būt saprotošiem, novēlot Raimondam Vējonim drīzu atveseļošanos.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Vējonis pirmdien, 18.janvārī, tiks nogādāts Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā, lai nodrošinātu atveseļošanos no vīrusa infekcijas.

BNS/Foto: Evija Trifanova/LETA