Iveta Vējone sabiedrībai saka paldies par atbalstu prezidentam grūtajā laikā
Prezidenta kundze sociālajā vietnē "Facebook" sirsnīgi pateikusies visiem cilvēkiem par šajās dienās sūtītajām labajām domām un vārdiem, par veselības un izturības vēlējumiem.
Sabiedrība
2016. gada 20. janvāris, 16:10

Iveta Vējone sabiedrībai saka paldies par atbalstu prezidentam grūtajā laikā

Jauns.lv

Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa ģimene pateicas sabiedrībai par pausto plašo atbalstu prezidenta saslimšanas laikā, norādīts prezidenta kancelejas sociālajā vietnē "Twitter" publicētajā ierakstā.

Prezidenta ģimene arī pateicas par labajām domām un vārdiem, veselības un izturības vēlējumiem.

Tikmēr prezidenta kundze sociālajā vietnē "Facebook" sirsnīgi pateikusies visiem cilvēkiem par šajās dienās sūtītajām labajām domām un vārdiem, par veselības un izturības vēlējumiem. "Ikviens uzmundrinājums un laba vēlējums mūsu ģimenei ir nozīmīgs atbalsts un padara mūs stiprākus," ierakstā norādījusi prezidenta kundze.

Jau vēstīts, ka amatpersonas un sabiedrība kopumā ar mikroblogošanas vietnes "Twitter" starpniecību Valsts prezidentam vēl veselību un drīzu atveseļošanos.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) vēl Vējonim drīzu atveseļošanos un možu garu. "Jūs esat stiprs cilvēks. Viss būs kārtībā," pauž Straujuma, informējot, ka rīt ar Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci (VL-TB/LNNK) pārrunās aktuālos darbus.

Eiroparlamenta deputāte Sandra Kalniete (V) aicina domās aizlūgt par Valsts prezidentu un ķirurgiem, lai viņiem izdodas uzvarēt slimību. Arī viņa vēl Vējonim drīzu atveseļošanos.

Kopīgi aizlūgt par Vējoņa veselību aicina arī priesteris Ilmārs Tolstovs, publiciste Elita Veidemane mudina domāt labas domas, bet žurnālists Edgars Raginskis aicina turēt īkšķus.

Izturību un drīzu atveseļošanos vēl arī Saeimas deputāts Veiko Spolītis (V) un dīdžejs Artis Volfs.

Jau ziņots, ka Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas ārstiem ir izdevies likvidēt infekcijas avotu Vējoņa sirds vārstulī un viņa veselības stāvoklis tiek vērtēts kā stabils atbilstoši slimības raksturam un operācijas apjomam, pastāstīja slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle.

Šobrīd Vējonim veiktā operācija ir noslēgusies. Valsts pirmā persona atrodas pēcoperācijas stāvoklī. Operācijas gaitā infekcijas skartais sirds vārstulis ticis aizstāts ar vārstuļa protēzi.

Sīle sacīja, ka, pretēji iepriekš plānotajam, slimnīcas kardiologi tomēr šodien plašāk Vējoņa veselības stāvokli nekomentēs, to viņi vēlas darīt aptuveni pēc diennakts, tātad 21.janvārī, kad prezidenta veselības stāvoklis varētu būt stabilizējies.

Mediķi Vējonim konstatēja sepses infekciju, kas skar sirds vārstuļus, tāpēc valsts pirmajai personai bija nepieciešams veikt sirds operāciju.


LETA / Foto: Oļegs Zernovs, žurnāls "OK!"