Ārsts par prezidenta stāvokli: Vējonis pašlaik tiek turēts medikamentozā miegā. VIDEO
Valsts prezidents pašlaik tiek turēts medikamentozā miegā, stāvoklis apmierinošs, informē "Stradiņu" ārsts.
Sabiedrība
2016. gada 20. janvāris, 20:00

Ārsts par prezidenta stāvokli: Vējonis pašlaik tiek turēts medikamentozā miegā. VIDEO

Jauns.lv

Valsts prezidents Raimonds Vējonis pašlaik tiek turēts medikamentozā miegā, bet viņa stāvoklis ir apmierinošs, intervijā LTV “Dienas ziņām” teica Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcās ārsts Arnolds Atis Veinbergs.

Viņš skaidroja, ka prezidenta veselības stāvoklis ir stabils un prezidents vēl atrodas medikamentozā miegā. Viņš skaidroja, ka operācija bija sarežģīta un ilga vairāk nekā četras stundas. Operācijas laikā viens no sirds vārstuļiem tika aizstāts ar protēzi. Veinbergs norādīja, ka laiks, kas nepieciešams, lai Vējonis atveseļotos, ir atkarīgs no pacienta organisma spējām atjaunoties. Viņš arī norādīja, ka operācija bija neatliekama un jāveic steidzamības kārtā. Jau ziņots, ka trešdien Vējonim veikta operācija. Kardiologu, kardioķirurgu un visu iesaistīto speciālistu komanda ir lēmusi, ka šobrīd galvenais ir likvidēt infekcijas avotu, lai novērstu tālāku tās izplatību, un veids, kā to izdarīt, ir sirds operācijas veikšana. Pirms operācijas Valsts prezidents un viņa ģimene sarunā ar Stradiņa slimnīcas kardiologiem un anesteziologiem saņēmuši detalizētu skaidrojumu par saslimšanu un plānotās operācijas gaitu un piekrituši operācijai.

Tturpmāka Valsts prezidenta ārstēšanu veic Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā, lai nodrošinātu papildu izmeklējumus un darbības tālākas infekcijas riska novēršanai. Valsts prezidenta pilnvaras uz slimības no trešdienas laiku uzticētas Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei.

Vējoņa ģimene un kanceleja aicina sabiedrību būt saprotošiem, novēlot Raimondam Vējonim drīzu atveseļošanos.

Kā zināms, Vējonis pirmdien, 18.janvārī, tiks nogādāts Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā, lai nodrošinātu atveseļošanos no vīrusa infekcijas.

BNS/Foto: LTV video/Reuters