Vairumam slimnīcu stacionārās ārstēšanās finansējums šogad mazāks nekļūs
Slimnīcu finansējums par stacionārajiem pakalpojumiem saglabāsies pērnā gada līmenī un mazāks nekļūs, sacīja ierēdne Umbraško.
Sabiedrība
2016. gada 20. janvāris, 21:45

Vairumam slimnīcu stacionārās ārstēšanās finansējums šogad mazāks nekļūs

Jauns.lv

Slimnīcu līgumu summas par stacionārajiem pakalpojumiem šogad mazākas nekļūs un saglabāsies iepriekšējā gada līmenī, pēc tikšanās ar Latvijas Slimnīcu biedrības pārstāvjiem sacīja Nacionālā veselības dienesta (NVD) vadītāja Daina Mūrmane-Umbraško.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ierēdne stāstīja, ka 2016.gadā finansējuma apjoms nekļūs mazāks par 2015.gada finansējumu stacionārajiem pakalpojumiem, proti, par 248 miljoniem eiro. Finansējums mazāks nekļūs nevienai slimnīcai.

Arī Latvijas Slimnīcu biedrības vadītājs Jevgēņijs Kalējs norādīja, ka NVD slimnīcu vadītājiem solīja, ka finansējums stacionārajiem pakalpojumiem mazāks nekļūs. "Pacientu ārstēšanas apjoms būs līdzvērtīgs iepriekšējam gadam. Tas nebūs lielāks, bet būs līdzvērtīgs," piebilda Kalējs.

Taujāta, vai būs arī slimnīcas, kurām finansējums par stacionāro pakalpojumu sniegšanu pieaugs, NVD vadītāja atbildēja apstiprinoši, tomēr pagaidām šīs slimnīcas un pieauguma summas nenosauca. Savukārt Kalējs pieļāva, ka tās varētu būt slimnīcas, kurām savulaik izsniegti valsts galvoti aizdevumi. Tā kā valsts šobrīd ir uzņēmusies kredītus atmaksāt šo slimnīcu vietā, tad finansējums tām varētu pieaugt tieši šī iemesla dēļ.

Savukārt par ambulatoro pakalpojumu līgumiem vēl tiks lemts atsevišķi. Kalējs gan sacīja, ka NVD esot arī solījis, ka arī līgumi par ambulatorajiem pakalpojumiem netiks samazināti.

Plānots, ka NVD līgumus par stacionārajiem pakalpojumiem ar slimnīcām sāks slēgt nākamnedēļ.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA