Visā Latvijā blandās pedofili! Policija nespēj visus izķert
Pēdējās nedēļās no dažādām Latvijas vietām pienāk satraucoši ziņojumi par pedofilu uzmākšanos maziem bērniem – gan meitenēm, gan puikām. Policijai gan vēl nevienu no šiem varmākām nav izdevies notvert.
112
2016. gada 21. janvāris, 06:15

Visā Latvijā blandās pedofili! Policija nespēj visus izķert

Jauns.lv

Pēdējo nedēļu laikā no dažādiem Latvijas novadiem pienākušas satraucošas ziņas par pedofilu sirojumiem. Viņi uzmākušies gan mazām meitenēm, gan puikām. Policija gan vēl nevienu no seksuālajiem varmākām nav izdevies notvert. Viņi uzsver – piesardzība nekad nenāk par ļaunu!

Pēdējā laikā no dažādām Latvijas vietām tiek ziņots par pedofiliem, kuri gan nomaļās mazpilsētu ieliņās, gan ļaužu pilnos galvaspilsētas trolejbusos uzmācas maziem bērniem. Visos gadījumos policija šiem ziņojumiem pievērš pastiprinātu uzmanību, bet pagaidām vēl nevienu neķītreli nav izdevies notvert. Tikmēr gan vecāki un skolotāji, gan policisti aicina bērniem mācīt, ka doties līdzi svešiem onkuļiem uz mežu vai kur citur nedrīkst, ka jābūt īpaši piesardzīgiem.

Mistiskais Pļavnieku pedofils

Janvāra vidū kāda māmiņa Daiga Konradi savā „Facebook” profilā ierakstīja brīdinājumu: „Šodien bērnam dodoties uz treniņu, kāds kungs ap gadiem 50, neliela auguma, ar bārdu, ģērbies brūnā jakā, brūnā cepurē (pižikā), melnām biksēm un brūnām kurpēm, 22. trolejbusā sāka iztaujāt bērnu – „Kur dodies? Kā tevi sauc?” Izkāpa kopā ar bērnu pieturā pie tirdzniecības centra „Tālava”, kur mēģināja turpināt sarunu. Teica: „Ejam uz veikalu, nopirksim sulu - tev vēl ir daudz laika, un tā tālāk”. Kad bērns atbildēja, ka ar svešiniekiem nerunās un devās prom, kungs teica: „Es tevi vēl paturēšu prātā...”.”

Savukārt pērnā gada novembra beigās „Facebook” parādījās kāds māmiņas ieraksts: „Tikko mans bērns atnāca mājās no treniņa pārbijies. Ilūkstes un Deglava ielu krustojumā viņu aiz rokas saķēra korpulents vīrietis baltā jakā, īsiem tumšiem matiem, kliboja, un piedāvāja nopirkt visu, ko viņš grib un sauca sev līdzi.”

Gan pirmo, gan otro reizi policija Pļavnieku apkārtnē pastiprināja patruļas un pievērsa uzmanību aizdomīgām personām. Bet sūdzības par pedofilijas gadījumiem Pļavnieku apkārtnē policija nebija saņēmusi un nevienu seksuālu varmāku arī neizdevās notvert.

Vecumniekos bārdains onkulis puiku vilina savā mikroautobusā

Satraucošas ziņas par bārdainu pedofilu „Facebook” janvāra vidū parādījās arī no Vecumniekiem. Kāds vīrietis Vecumniekos savā mikroautobusā aicina bērnus, liecināja ieraksti sociālajos tīklos.

Kāds septiņus gadus vecs zēns skolā pastāstījis, ka Vecumniekos kāds aizdomīgs onkulis, piedāvājot saldumus, viņu aicinājis kāpt savā busiņā. Puika policijas pārstāvei stāstījis, ka „bārdains onkulis piedāvāja konfektes un aicināja savā busiņā pavizināties”. Tas esot noticis 7. janvārī, automobilis bijis novietots Ceriņu ielā pie krustojuma ar Sporta ielu.

Policija neguva apstiprinājumu puikas stāstītājam, bet par notikušo informēja Vecumnieku novada skolu pārstāvjus un sociālos darbiniekus. Policijā patlaban gadījums reģistrēts kā riska informācija, bet ne kriminālā, ne administratīvā lietvedība nav sākta.

Aizputē nenoskaidrots vīrietis uzmācies trešās klases meitenei

Pagājušā gada decembra beigās Aizputi pārsteidza vietējās vidusskolas pedagogu brīdinājums bērniem un viņu vecākiem.

„Bērns pārnāca mājās no skolas un teica, ka skolā runāja par to, ka ir jāuzmanās, jo esot izdarīts kas slikts meitenītei. Teica, ka meitenīte noķerta tumšā ielā, esot aizspiesta mute. Esot gribēts vairāk darīt, bet garām gājusi sieviete, kas izglābusi. Pēc šā gadījuma skolēnu vecāki brīdināti, lai bērnus vienus nekur nelaiž,” TV3 raidījumam „Bez Tabu” atklāja kāda Aizputes iedzīvotāja.

Aptaujātie Aizputes iedzīvotāji atzina, ka ir dzirdējuši par šādu gadījumu, bet, vai tas atbilst patiesībai, nezina.

Šajā gadījumā Valsts policijā gan apstiprināts, ka uzmākšanās bijusi. Trešās klases skolniece, beigusi nodarbību Aizputes mūzikas skolā, pulksten piecos vakarā devusies satikt tēti, kurš nācis meitu sagaidīt. Uz slikti apgaismotas ielas meiteni pārsteidzis kāds vīrietis, kurš aizspiedis viņai muti. Par laimi, notikušo pamanījusi sieviete, kura meitenīti izglābusi.

Informācija par Silakroga pedofilu neapstiprinās

Pagājušā gada sākumā Silakrogā izplatījās baumas par vīrieti, kurš bērnus it kā aicinājis mežā. Likumsargi bija saņēmuši informāciju, ka Silakrogā dažādās publiskās vietās ir izlīmētas skrejlapas, kurās pausta informācija par kādu vīrieti, kurš it kā aicinot bērnus doties uz mežu.

Policisti uzzināja, ka divas meitenes gājušas no veikala, kad pretī nācis nezināms vīrietis. Vīrietis iepriekš bija iegādājies čipsu paku, taču redzot, ka meitenes līdzi nes kādu dzērienu, viņš piedāvājis savu čipsu paku apmainīt pret dzēriena pudeli. Meitenes no nezināmā vīrieša nobijušās un devušās uz mājām, par notikušo pastāstot vecākiem. Cenšoties brīdināt citus vecākus un bērnus, vecāki izplatījuši skrejlapas. Pārrunu laikā tika noskaidrots, ka, visticamāk, noticis pārpratums. Vecāki policistiem norādījuši, ka informācija par vīrieša aicinājumiem doties uz mežu nav patiesa.

Satraukums Aizputē. Nenoskaidrots vīrietis uzbrucis 10 gadus vecai meitenītei


Elmārs Barkāns/Foto: Vida Press/Vidoe: TV3 „Bez Tabu”