Nedēļas sākumā auga sniega kupenas, bet otrajā pusē pieaugs sals
Sabiedrība
2016. gada 21. janvāris, 11:28

Nedēļas sākumā auga sniega kupenas, bet otrajā pusē pieaugs sals

Jauns.lv

Nedēļas pirmā pusē ziema priecēja ar mērenu salu, bet tas var būt mānīgi, jo sals ik dienu pieņemas spēkā, gatavojoties lielajam iznācienam nedēļas nogalē. Tiem, kuri dod priekšroku aktīvai atpūtai un ziemas priekiem uz kalniem, nav par ko bēdāt, jo sniega kupenas ir pamatīgi izaugušas un atkusnis tuvākajās dienās nav gaidāms, liecina Gismeteo.lv laika ziņas

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc pamatīgās snigšanas iepriekšējās dienās, šodien sniegs mitēsies, tomēr lielākajā daļā Latvijas būs mākoņains laiks. Gaisa temperatūra pazemināsies – Kurzemes piekrastē dienas laikā sagaidāmi -2…-6 grādi, Latvijas centrālajā daļā ap -7…-9 grādiem, Vidzemē un Latgalē -9…-13 grādi. Rīgā debesis klās mākoņi, brīžiem iespējams neliels sniegs. Gaisa tempeatūra -7…-9 grādi.

Naktī uz piektdienu

gaisa temperatūra pazemināsies, Latvijas austrumu pusē noslīdot līdz -19…-20 grādiem. Dienas laikā gaisa temperatūra jūras piekrastē kontrastēs ar lielajiem mīnusies Latvijas austrumu daļā. Liepājā dienas laikā termometra stabiņš turēsies ap 0…-1 grādu, bet Latgalē un Vidzemē noslīdēs līdz pat -12 grādiem.

Sestdien

debesis skaidrosies un uzspīdēs saule! Taču līdz ar skaidrām debesīm, gaidāms vēl lielāks sals, vietām naktī uzrādot -22 grādus, piekrastē -4, bet dienā temperatūra svārstīsies no -3 grādiem Liepājā līdz -13…-18 grādiem Vidzemē.

Raksts tapis sadarbībā ar

gismeteo.lv / Foto: Edijs Pālens/LETA