Vecrīgā skatāma mākslinieka un 7 bērnu tēva Rolanda Krišjāna gleznu izstāde
Grāmatu namā „Valters un Rapa” atklāta žanriski daudzpusīgā latviešu gleznotāja Rolanda Krišjāna darbu izstāde.
Kultūra
2016. gada 21. janvāris, 12:35

Vecrīgā skatāma mākslinieka un 7 bērnu tēva Rolanda Krišjāna gleznu izstāde

Jauns.lv

Grāmatu namā „Valters un Rapa” atklāta mākslinieka Rolanda Krišjāna gleznu izstāde, kurā skatāmas gan Rīgas centra ainavas, gan arī šī gada jubilāra noskaņās gleznotais Maestro portrets eļļā. Izstādes organizatori saka: „Nebijis gadījums! Raimonda Paula portrets eļļā pašā Vecrīgas centrā! Nez, ko par to domā Maestro?”

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Mākslinieks dzimis 1966. gadā, Rīgā. 1993. gadā pabeidzis Latvijas Mākslas akadēmijas monumentāli dekoratīvās glezniecības nodaļu un 1995. gadā iestājies Jauno mākslinieku apvienībā. Rolands Krišjāns ir septiņu bērnu tēvs.

„Savā glezniecībā turpinu attīstīt un padziļināt meistarību klasiskajos žanros un sižetos – ainavās, portretos, klusajās dabās, marīnās. Taču īpaši pēdējā laikā iemēģinu roku arī abstraktajā virzienā. Tas dod iespēju no cita skatupunkta redzēt līdz šim paveikto un dod jaunus impulsus dažādajiem formālajiem risinājumiem. Krāsa, gaisma, faktūra – tie ir izteiksmes līdzekļi, kas mani ir saistījuši visu šo laiku gan reālistiskajos, gan abstraktajos darbos,” stāsta mākslinieks.

Rolands Krišjāns ir ļoti ražīgs, žanriski daudzpusīgs mākslinieks, kura audeklos redzam ainavas, klusās dabas, portretus, abstrakcijas un ikdienas dzīves vērojumus Rīgas ielās. Daiļrades tempu, ar kādu strādā mākslinieks, varētu pielīdzināt vecmeistara Edgara Vintera ražīgumam un arī pamatīgumam. Mākslinieks piedalījies daudzās izstādēs, kā arī veidojis vairāk kā desmit personālizstādes gan tepat Latvijā, gan arī Krievijā. Viņa darbi atrodas privātkolekcijās ASV, Kanādā, Vācijā, Francijā, Šveicē, Krievijā un citās valstīs.

Rolanda Krišjāna izstāde grāmatu nama „Valters un Rapa” centrālajā veikalā – Aspazijas bulvārī 24, Vecrīgā – būs skatāma līdz 20. februārim.

 

Elmārs Barkāns/Foto: publicitātes foto

Tēmas