Lēmums gāzt savu premjeru, lai pazaudētu šo amatu, bija muļķīgs, uzskata Ēlerte
Tomēr Sarmīte Ēlerte neesot pesimiste - viņa tic, ka par spīti "Vienotības" grūtajam periodam, šī partija tomēr spējot saņemties.
Viedokļi
2016. gada 22. janvāris, 09:00

Lēmums gāzt savu premjeru, lai pazaudētu šo amatu, bija muļķīgs, uzskata Ēlerte

Jauns.lv

Lēmums gāzt savu premjeru, lai pēc tam pazaudētu Ministru prezidenta amatu, bija muļķīgs, Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica Rīgas domes "Vienotības" frakcijas priekšsēdētāja Sarmīte Ēlerte.

Viņa uzskata, ka dienā, kad Valsts prezidents nosauca Māri Kučinski (ZZS) kā premjera amata kandidātu, "Vienotības" līderei Solvitai Āboltiņai bija jāatkāpjas no partijas vadītājas amata.

Politiķe ir pārliecināta, ka problēmās, kas pašlaik skārušas partiju, vainojama tieši partijas vadība.

Ēlerte pauda bažas par nākamajām Saeimas vēlēšanām. "Vienotības" ieņemtā politiskā niša esot ļoti svarīga valsts attīstībai. Viņasprāt, līdz vēlēšanām nav iespējams izveidot jaunu lielu politisku spēku. Līdz ar to "Vienotības" vietu var aizņemt kāda populistiska sīkpartija.

Taču viņa neesot pesimiste. Lai gan "Vienotība" pašlaik ejot cauri ārkārtīgi grūtam periodam, tomēr partijā esot ļoti daudz jēdzīgu, gudru cilvēku, kas var likt partijai atsperties un saņemties.

Kā ziņots, Valsts prezidents par premjera amata kandidātu nosauca Kučinski. Šodien Zaļo un zemnieku savienības (ZZS), partijas "Vienotība" un nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK pārstāvji strādās pie topošās valdības deklarācijas izveides.

Pirmā tikšanās paredzēta plkst.10, kad plānots apspriest ar tautsaimniecības izaugsmi saistītus jautājumus, bet plkst.12 iecerēts strādāt arī pie drošības jautājumu sadaļas pilnveidošanas, aģentūrai LETA pavēstīja ZZS preses sekretāre Dace Kārkliņa.

Tikšanās iecerētas Saeimas Pieprasījumu komisijas sēžu zālē Jēkaba ielā 16, 303.telpā.

LETA/ Foto: Edijs Pālens/ LETA