Sabiedrība
2016. gada 24. janvāris, 15:19

Noskaidrots, kas cilvēkus visvairāk tracina sabiedriskajā transportā. Pirmkārt - dārdzība un retie reisi

Jauns.lv

Trīs ceturtdaļas jeb 74% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka viena no trīs galvenajām sabiedriskā transporta problēmām ir biļešu dārdzība.

Gandrīz trešdaļa jeb 30% aptaujāto minējuši nepietiekamu reisu biežumu, 21% nosaukuši nesaskaņotību ar citiem transportlīdzekļiem, bet 18% minējuši nepārdomātus maršrutus.

Citi aspekti nosaukti retāk. No aptaujātajiem 12% saredz problēmu tajā, ka sabiedriskais transports ir neregulārs, piemēram, tas bieži kavē. 11% nosaukuši transportlīdzekļu slikto tehnisko stāvokli. 9% uzskata, ka problemātiska ir transportlīdzekļu vadītāju vai apkalpojošā personāla attieksme, bet 6% uzskata, ka transportlīdzekļu vadītāji ir neprofesionāli. No aptaujātajiem tikai 7% uzskata, ka nav problēmu ar sabiedrisko transportu, bet 9% bija grūti atbildēt uz jautājumu, kādas ir galvenās sabiedriskā transporta problēmas Latvijā.

Vēl 2% aptaujāto minējuši kādas citas sabiedriskā transporta problēmas, piemēram, pārpildītus transporta līdzekļus, bezbiļetniekus, netīrību u.c.

Aptaujā iedzīvotājiem tika vaicāts, kādas, viņuprāt, ir trīs galvenās sabiedriskā transporta problēmas Latvijā. Izvaicātie varēja sniegt līdz trim atbildēm.

Jaunākā aptauja veikta pērn decembrī. Ar stratificētās nejaušās izlases metodi, veicot tiešās intervijas respondentu dzīves vietās, tika aptaujāti 1002 respondenti vecumā no 18 līdz 74 gadiem visā Latvijā.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA