Jaunākās ziņas, kā prezidents Vējonis jūtas slimnīcā (papildināta)
Vējonim samazina terapijas intensitāti, un viņš jūtas arvien ņiprāks.
Sabiedrība
2016. gada 24. janvāris, 15:45

Jaunākās ziņas, kā prezidents Vējonis jūtas slimnīcā (papildināta)

Jauns.lv

(Papildināta ar jaunāko informāciju pirmdienas rītā pl.09:15) Valsts prezidents Raimonds Vējonis jau šonedēļ pamest intensīvās terapijas palātu un turpināt ārstēties attiecīga profila palātā, šorīt LNT raidījumā "900 sekundes" pastāstīja Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sīle informēja, ka ārsti Vējoņa veselības stāvokli vērtē kā stabilu. Pakāpeniski tiek samazināta prezidentam nepieciešamā terapija, sacīja slimnīcas pārstāve.

Sīle pieļāva, ka prezidents jau šonedēļ varētu pamest intensīvās terapijas palātu un turpināt ārstēties attiecīga profila palātā. Viņa gan uzsvēra, ka to noteiks prezidenta individuālie veselības rādītāji, kuriem ārsti seko līdzi. Konkrētu dienu gan Sīle atturējās prognozēt.

Tāpat viņa atturējās prognozēt, kad Vējonis varētu turpināt ārstēties mājās, norādot, ka pēc intensīvās terapijas vēl būs uzturēšanās un ārstēšanās palātā, bet pēc tam būs jāturpina arī rehabilitācija.

Jau ziņots, ka mediķi Vējonim konstatējuši sepses infekciju, kas skar sirds vārstuļus, tāpēc valsts pirmajai personai bija nepieciešams veikt sirds operāciju.

Operācijā 20.janvārī Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas ārstiem izdevās likvidēt infekcijas avotu. Operācijas gaitā infekcijas skartais sirds vārstulis ticis aizstāts ar vārstuļa protēzi.

LETA/Foto: Edijs Pālens/Lita Krone/LETA