E-veselības projekta funkcionalitāti pārbaudīs līdz martam
Veselības ministrs Guntis Belēvičs.
Sabiedrība
2016. gada 24. janvāris, 18:25

E-veselības projekta funkcionalitāti pārbaudīs līdz martam

Jauns.lv

Martā iecerēts pabeigt e-veselības projekta testēšanu, lai varētu secināt, vai tas ir izdevies, pastāstīja veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Politiķis sacīja, ka e-veselības pēdējā platforma, kā arī elektroniskā slimības lapa un e-recepte ir nodota un šobrīd tiek pārbaudīta sistēmas funkcionalitāte. To, vai viss funkcionē, varēšot uzzināt martā, norādīja Belēvičs.

Ministrs atgādināja, ka obligāti e-veselības sistēmu ārstniecības iestādēm un aptiekām būs jāsāk lietot no decembra, tāpēc gada pirmajā pusē būs iespējams vēl novērtēt, kas lietotājiem nav draudzīgs, un problēmas novērst.

Tāpat janvārī un februārī auditoru firmas un attiecīgās Finanšu ministrijas struktūrvienības izvērtēs, vai e-veselības projektā Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļi ir izlietoti atbilstoši mērķim.

Taujāts, vai šobrīd ir iespējams pateikt, ka e-veselības projekts ir izdevies, Belēvičs atrunājās, ka šādi secinājumi būs pieejami martā. Belēvičs tomēr uz e-veselības ieviešanu raugās cerīgi.

Ministrs pastāstīja, ka Veselības ministrija ir apkopojusi atbildīgo vārdus, kuri strādāja pie projekta izstrādes, līdz ar to atbildīgie par neveiksmēm "nebūs ilgi jāmeklē".

BNS/Foto: Edijs Pālens/LETA