Kučinskis: "Nākamā valdība varētu būt gatava 11. februārī" VIDEO
Turpinās politiķu sarunas un varas sadale.
Politika
2016. gada 25. janvāris, 08:40

Kučinskis: "Nākamā valdība varētu būt gatava 11. februārī" VIDEO

Jauns.lv

Pozitīva un reāla scenārija gadījumā nākamā valdība varētu būt gatava ne ātrāk kā 11.februārī, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" prognozēja Valsts prezidenta nominētais premjera amata kandidāts Māris Kučinskis (ZZS).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņš pastāstīja, ka šodien par darbu nākamajā valdībā cer vienoties ar partiju "Vienotība". Vēl šodien plānots tikties ar sociālajiem partneriem, bet rīt, 26.janvārī, - ar uzņēmējiem. Vienlaikus tiekot strādāts ar potenciālajiem valdības koalīcijas partneriem, ar kuriem piektdien, 29.janvārī, varētu notikt nākamā sarunu kārta. Šīs nedēļas laikā plānots pabeigt darbu pie topošās valdības deklarācijas, un, ja viss ritēs gludi, tad nākamnedēļ Kučinskis rīkos sarunas ar jaunveidojamās valdības potenciālajiem ministriem. "Faktiski es šobrīd orientējos, ka tāda vairāk vai mazāk gatavība [jaunajai valdībai] varētu būt uz 11.datumu, ātrāk noteikti nē," rezumēja Kučinskis.

Intervija ar Kučinski par nākamās valdības veidošanas gaitu:

13.janvārī Valsts prezidents nākamās valdības veidošanu uzticēja ZZS pārstāvim Kučinskim. Patlaban norit potenciālo nākamās valdības koalīcijas partneru - Zaļo un zemnieku savienības, "Vienotības" un nacionālās apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK - sarunas par ministru portfeļu sadalījumu.


LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA