Lielupē ielūzusi ar alkohola pudelēm pilna automašīna. VIDEO
Policija atgādina, ka apledojušu ūdenstilpni nedrīkst uzskatīt par ceļu.
112
2016. gada 25. janvāris, 14:57

Lielupē ielūzusi ar alkohola pudelēm pilna automašīna. VIDEO

Jauns.lv

Jūrmalas iecirkņa policisti pagājušo piektdien, 22.janvārī, ap pulksten 21:00 saņēma informāciju no kāda garāmgājēja, ka Druvciemā, pie autobusa pieturas “Druvu iela”, Lielupē redzamas automašīnas braukšanas pēdas. Tās pēc vairākiem desmitiem metru beidzas vietā, kur ledus bija iebrucis, taču šī vieta jau pārklājusies ar jaunu ledus kārtu. Tas radīja aizdomas, ka automašīna iebrukusi, ziņo Valsts policija.

Notikuma vietā ieradās gan policisti, gan Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests. Apsekojot apkārtni, tika secināts, ka automašīnas iebrukums visticamāk noticis pirms aptuveni diennakts. Ņemot vērā, ka tumsā meklēšanas pasākumi nevar tikt uzsākti, nākamās dienas agrā rītā ūdenslīdēji uzsāka ūdens apskati zem ledus un konstatēja, ka automašīna patiešām ir nogrimusi.

Sadarbībā ar Jūrmalas pilsētas domi tika nodrošināta traktortehnika, kas izvilka nogrimušo automašīnu Audi no ūdens. Tās aizdedzē aizvien atradās atslēgas, salonā mētājās dažādas alkoholisko dzērienu pudeles, taču cilvēku tajā nebija.

Policisti nekavējoties noskaidroja iespējamo automašīnas turētāju – kādu aptuveni 30 gadus vecu vīrieti, kurš atzinās, ka tovakar braucis ar minēto transportlīdzekli pa ledu, kad tā ielūzusi. Viņš pats ticis laukā, bet par notikušo nevienam nav paziņojis.

Administratīvās lietvedības laikā tiks noskaidroti precīzi notikušā apstākļi.

Policija atgādina, ka apledojušu ūdenstilpni nedrīkst uzskatīt par ceļu. Neviens nevar būt pārliecināts, ka ledus ir pietiekami biezs un stingrs, lai izturētu transportlīdzekļa svaru. Par laimi šajā negadījumā neviens necieta, taču šāds izbrauciens uz ledus var beigties ne tikai ar “norakstītu” automašīnu, bet arī ar letālām sekām.


Kasjauns.lv / Foto: ekrānuzņēmums no video