112
2016. gada 26. janvāris, 10:47

Rīgā dzīvojamās mājas ugunsgrēkā izglābti četri cilvēki

Jauns.lv

Vakar Rīgā no ugunsgrēka kādā dzīvojamā mājā izglābti četri cilvēki, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Izsaukums uz Bauskas ielu saņemts ap plkst.20. Tur degusi dzīvojamā māja. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatējuši, ka divstāvu mājas otrajā stāvā deg sadzīves mantas divu kvadrātmetru platībā. No degošā dzīvokļa izglābti divi cilvēki, bet no blakus esošā piedūmotā dzīvokļa vēl divi.

Visi izglābtie cilvēki bija saindējušies ar dūmiem un nodoti mediķu aprūpē. Ugunsgrēks likvidēts nepilnas stundas laikā.

Ap plkst.22.30 saņemts izsaukums uz Tapešu ielu Rīgā, kur dzīvojamā mājā bijis jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatējuši, ka piecstāvu dzīvojamās mājas trešā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas divu kvadrātmetru platībā. No piedūmotā dzīvokļa izglābta aptuveni 69 gadus veca sieviete. Ugunsgrēks likvidēts īsi pēc plkst.23.

Vakar ugunsdzēsēji-glābēji palīdzību snieguši arī nelaimē nonākušiem dzīvniekiem - Jūrmalā no attīrīšanas bedres izvilkta tajā iekritusi stirna, Daugavpils novadā no kanalizācijas akas izcelts tajā iekritis gulbis, savukārt Pļaviņu novadā no elektrības staba nocelts kaķis.

Kopumā aizvadītajā diennaktī reģistrēti 47 izsaukumi, no kuriem 17 bijuši saistīti ar ugunsgrēkiem, 25 - ar glābšanas darbiem, bet pieci zvani bija maldinoši.

LETA