Sabiedrība
2016. gada 26. janvāris, 11:26

Ārlietu ministrs pasniedzis Atzinības rakstu Šauļu Universitātes Baltu centra vadītājai

Jauns.lv

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) pasniedzis Latvijas Ārlietu ministrijas Atzinības rakstu Šauļu Universitātes Baltu centra vadītājai docentei Regīnai Kvašītei par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas un Lietuvas divpusējo kultūras, izglītības, zinātnes un valodniecības sakaru stiprināšanā un Latvijas tēla popularizēšanā un veidošanā Lietuvā.

Kvašīte ir devusi nozīmīgu ieguldījumu Latvijas un Lietuvas valodniecības pētījumos, baltu kultūras un baltu valodu kopšanā, Latvijas un Lietuvas iedzīvotāju kontaktu stiprināšanā un abu valstu un tautu sadarbības veicināšanā, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā, skaidrojot, ka Kvašīte ir viena no Šauļu Universitātes Baltu centra dibinātājām un vada centru kopš tā dibināšanas brīža.

Baltu centrs Kvašītes vadībā regulāri rīko seminārus, diskusijas un izstādes par baltu valodniecības, vēstures, Latvijas un Lietuvas mūsdienu sadarbības jautājumiem, veicina Latvijas un Lietuvas studentu apmaiņu, kā arī aktīvi piedalās citos ar baltu kultūru un valodu saistītos pasākumos.

Ārlietu ministrijas Atzinības raksti tiek pasniegti katru gadu, svinot Latvijas Republikas "de iure" atzīšanas dienu 26.janvārī.

LETA