Latvijā populārā labdarības fonda Labdaris.lv darbība atzīta par godīgu
Sabiedrība
2016. gada 26. janvāris, 12:00

Latvijā populārā labdarības fonda Labdaris.lv darbība atzīta par godīgu

Jauns.lv

Veicot fonda Labdaris.lv darbības pārbaudi, nav konstatēti nekādi pārkāpumi vai atrasti jebkādi pierādījumi par negodīgu darbību. Finanšu ministrijai un valsts iestādēm nav nekādu pretenziju pret fonda darbību. Tāpat arī nav saņemta neviena apstiprināta sūdzība no palīdzības lūdzējiem vai ziedotājiem. Piedāvājam jums iepazīties ar secinājumiem, kas radušies pēc dziļākas fonda izpētes.

Latvijas labdarības fonds Labdaris.lv jau vairākus gadus ir viena no lielākajām un veiksmīgākajām labdarības organizācijām Latvijā. Tas ir vienīgais šāda mēroga fonds, kam nav nekādu administratīvo izdevumu un kas nodrošina mērķtiecīgu visu līdzekļu izlietojumu, ko apstiprina arī rūpīgi organizēta dokumentācija. Tāpat fonds Labdaris.lv īsteno arī unikālu programmu “Ārkārtas situāciju fonds”, kas nodrošina savlaicīgu un garantētu palīdzību personām, kas nonākušas ārkārtas situācijās.

Papildus informācijai, kas parasti ir pieejama par palīdzības lūdzējiem dažādos labdarības fondos, Labdaris.lv interneta vietnē publicē pilnīgi visu informāciju par palīdzības lūdzējiem. Personas pirms ziedojuma veikšanas var apskatīties, kā izskatās palīdzības lūdzējs, uzzināt viņa vecumu, dzīvesvietu, diagnozi, vēsturi un citu būtisku informāciju. Tāpat interneta vietnē katru dienu tiek publicētas atskaites par fonda darbību un palīdzības sniegšanu, kā arī ir pieejams detalizēts finanšu pārskats par izlietotajiem līdzekļiem. Ir pieejama arī aktuālā informācija par ziedojumiem, kas mainās reālā laikā.

Ziedotāji var būt droši par saviem ziedojumiem. Dokumentāli pierādīta administratīvo izdevumu neesamība ir garantija tam, ka ziedojumus izmantos tikai atbilstošajiem mērķiem un vajadzībām. Pilnīgi atklāta un caurspīdīga finanšu atskaite, kas pieejama interneta vietnē, ļauj ikvienam interesentam pārbaudīt saziedoto līdzekļu izlietojumu atbilstoši palīdzības lūdzēja vajadzībām.

Labdarības fonda Labdaris.lv īpašā iezīme ir tā, ka fonds apmaksā visus izdevumus, kas saistīti ar ārstēšanu vai cita veida palīdzības sniegšanu, nevis pārskaita līdzekļus uz privātpersonu kontiem. Tas ļauj kontrolēt un pārbaudīt visu līdzekļu izlietojumu un sniedz pārliecību, ka līdzekļus izmanto attiecīgajam mērķim, nevis pārskaita uz kontiem, kurus pēc tam nav iespējams pārbaudīt.

Pateicoties Finanšu ministrijas piešķirtajam Sabiedriskā labuma organizācijas statusam, fonds Labdaris.lv var strādāt ar dažādiem uzņēmumiem un sponsoriem, kas saņem nodokļu atvieglojumus. Tāpat Sabiedriskā labuma organizācijas statuss nozīmē, ka valsts rūpīgi kontrolē un seko līdzi pilnīgi visai fonda darbībai, garantējot likumu ievērošanu.

Pamatojoties uz visu iepriekš minēto padziļināto analīzi par fonda darbību, var pilnībā apgalvot, ka fonds Labdaris.lv darbojas pilnīgi atklāti, caurspīdīgi un godīgi. Katru iepriekšminēto faktu apstiprina dokumentāli pierādījumi.

Droši un bez bažām sniegt palīdzību un veikt ziedojumu personām, kam patiešām ir nepieciešama palīdzība, jūs varat veikt, zvanot uz šādiem tālruņu numuriem:

Palīdzība veselības problēmu gadījumā – 90006881 (ziedojums – 1,42 EUR), 90006771 (ziedojums – 7,11 EUR);

Palīdzība dzīvniekiem un patversmēm – 90006080 (ziedojums – 1,42 EUR);    

Palīdzība sociāli neaizsargātiem – 90006787 (ziedojums – 1,42 EUR);

Palīdzība traģēdiju un katastrofu upuriem – 90006989 (ziedojums – 1,42 EUR);

Starptautiskās palīdzības fonds  — 90006782 (ziedojums – 1,42 EUR).

Ziedot ir iespējams, veicot pārskaitījumu uz kādu no zemāk norādītajiem kontiem vai apmeklējot interneta vietni www.labdaris.lv .

Rekvizīti

Nosaukums: Biedrība «Latvijas Labdaru Asociācija Labdaris.lv»

Reg. Nr: 40008173130

Jur. adrese: Akadēmijas laukums 1- 1011, Rīga, LV-1050

- SWEDBANK- Swift: HABALV22

LV43HABA0551037990069

- CITADELE- Swift: PARXLV22

LV79PARX0016130480002

Paypal: paypal@labdaris.com

Webmoney:

WMR R175707680433

WME E281911870931

WMZ Z295651461411


Raksts publicēts sadarbībā ar labdarības fondu Labdaris.lv / Publicitātes foto