Latvijas upēs iespējama ledus sakustēšanās un līmeņa paaugstināšanās
Šonedēļ Latvijā iestājies atkusnis un turpmākās dienas gaisa temperatūra paaugstināsies līdz plus 7 grādu atzīmei.
Sabiedrība
2016. gada 26. janvāris, 18:01

Latvijas upēs iespējama ledus sakustēšanās un līmeņa paaugstināšanās

Jauns.lv

Līdz ar augsto gaisa temperatūru un nokrišņiem Latvijas upēs tuvākajās dienās ir iespējama ledus sakustēšanās un ūdens līmeņa celšanās, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra hidrologi.

Ledus sakustēšanās gan būs lokāla. Turklāt hidrologi atgādina, ka pirms došanās uz ledus ir jāizvērtē tā stāvoklis, jo tas ne visur ir vienādā biezumā.

Ledus segas biezums Latvijas upēs kopš 20.janvāra ir pieaudzis vidēji par 1-3 centimetriem. Daugavā, Latvijas teritorijā, ledus segas biezums ir ap 20 centimetriem vai nedaudz virs šīs atzīmes. Piemēram, Daugavpilī ir 22 centimetri, Vaikuļānos 23 centimetri, bet Jēkabpilī - 20 centimetri.

Arī citās upēs tas ir līdzīgs - Aiviekstē pie Lubānas 22 centimetri, Rēzeknē pie Griškāniem 20 centimetri, Zilupē pie Pasienes 22 centimetri, Lielupē pie Mežotnes 24 centimetri, pie Staļģenes 16 centimetri un pie Kalnciema - 25 centimetri.

Jau ziņots, ka šonedēļ Latvijā iestājies atkusnis un turpmākās dienas gaisa temperatūra paaugstināsies līdz plus 7 grādu atzīmei.

LETA / Foto: Anita Pālena /LETA