Grupa "Opus pro" dosies 30 gadu jubilejas koncerttūrē
"Opus pro" solists "Alex" jeb Oļegs Andrejevs.
Kultūra
2016. gada 26. janvāris, 18:22

Grupa "Opus pro" dosies 30 gadu jubilejas koncerttūrē

Jauns.lv

Grupa "Opus pro" 4.martā ar koncertu Ādažu Kultūras centrā atklās savas darbības un pastāvēšanas 30 gadu jubilejai veltītu koncerttūri "Rozā lietus", informēja projekta sabiedrisko attiecību vadītāja Una Griškeviča.

Grupas "Opus pro" kodolu veidoja tās dibinātāji - solists "Alex", īstajā vārdā Oļegs Andrejevs, kā arī izcilais ģitārists Harijs Zariņš. Pagājušā gadsimta 20.gadsimta 80. un 90.gados "Opus pro" bija viena no populārākajām latviešu grupām. Savas pastāvēšanas laikā grupa ierakstījusi piecus studijas albumus - 1996.gadā "Dzimene", 2000.gadā "Es eju tevi zagt", 2002.gadā "Labākās dziesmas", 2006.gadā "Tu un es", kas ierakstīs kopā ar dziedātāju Aiju Andrejevu, kā arī 2014.gadā "Stāsts Nr.13".

Grupas pēdējais izdotais albums "Stāsts Nr.13" saņēma "Zelta" statusu.

Grupa savā jubilejas tūrē iekļāvusi populārākos skaņdarbus, kas skanējuši šajās trijās desmitgadēs. Koncertprogrammā būs iekļautas tādas zināmas dziesmas kā "Rozā lietus", "Dzimene", "Šonakt", "Mīļā", "Svētuguns" un "Brīvību Baltijai", kas ir viena no spilgtākajām Atmodas laika himnām, kurai īpašu skanējumu radīja grupas solista "Alex" īpašais vokāls.

Jubilejai veltītajos koncertos, kas notiks teju visā Latvijā, piedalīsies gan grupas pašreizējais pamatsastāvs "Alex", Artūrs Zemnieks, Jānis Retenais, Jānis Valters, Juris Veremejs, gan viesmūziķi, kam grupas pastāvēšanas gados bijusi šāda vai tāda saistība ar "Opus pro". Tāpat koncertos piedalīsies grupas dibinātājs un lielāko hitu autors, ģitārists Harijs Zariņš, kā arī dziedātāja Aija Andrejeva, kura šogad tāpat kā grupa svin savu 30.dzimšanas dienu.

"Opus pro" 30 gadu jubilejas koncerts 10.martā notiks Vidzemes koncertzālē "Cēsis", 11.martā - Jelgavas kultūras namā, 12.martā - Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē, 18.martā - Brocēnu Kultūras centrā, 30.martā - Ogres Kultūras centrā, 16.aprīlī Latgales vēstniecībā "Gors", 22.aprīlī - Smiltenes Kultūras centrā, 6.maijā - Valmieras Kultūras namā un 20.maijā - Rīgas Kongresu namā.

Biļetes uz gaidāmajiem koncertiem iepriekšpārdošanā var iegādāties "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās.

LETA / Foto: Edijs Pālens/LETA