ZZS neatbalsta jaunu ministru amatu veidošanu topošajā valdībā
ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.
Politika
2016. gada 27. janvāris, 16:10

ZZS neatbalsta jaunu ministru amatu veidošanu topošajā valdībā

Jauns.lv

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) neatbalsta nedz demogrāfijas lietu ministra, nedz citu jaunu ministru amatu veidošanu topošajā valdībā.

ZZS Saeimas frakcija šodien vienojās, ka ZZS neatbalsta neviena jauna ministra posteņa veidošanu Ministru kabinetā, sacīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Līdz ar to šāda noraidoša pozīcija attiecas arī uz izskanējušo ideju par demogrāfijas lietu ministra posteņa veidošanu, Latvijas Zaļās partijas agrāko priekšlikumu par vides ministra izveidošanu, kā arī izskanējušo ideju par Eiropas lietu ministra posteņa izveidi.

Par ZZS frakcijā nolemto šajā jautājumā ticis informēts gan nacionālās apvienības ''Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars, gan ''Vienotības'' līdere Solvita Āboltiņa.

Kā ziņots, VL-TB/LNNK jaunajā valdībā vēlētos uzņemties demogrāfijas lietu ministra amatu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Koalīcijas partneriem gan ir domstarpības par šo jautājumu, līdz ar to lēmums izveidot šo amatu pašlaik neesot pieņemts.

Kā iespējamais kandidāts šim amatam neoficiāli minēts Saeimas Demogrāfijas lietu apakškomisijas vadītājs Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK).

LETA / Foto: Ieva Čīka/LETA