"Vienotība" piekrīt Kučinska piedāvātajam amatu sadalījumam nākamajā valdībā
Solvita Āboltiņa apstiprināja, ka "Vienotība" lēmusi piekrist Kučinska piedāvājumam.
Politika
2016. gada 28. janvāris, 14:51

"Vienotība" piekrīt Kučinska piedāvātajam amatu sadalījumam nākamajā valdībā

Jauns.lv

Partija "Vienotība" ir lēmusi piekrist premjera amata kandidāta Māra Kučinska (ZZS) piedāvātajam amatu sadalījumam nākamajā valdībā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Vienotības" Saeimas frakcijas un valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa ceturtdien partijas frakcijas sēdes žurnālistiem apstiprināja, ka "Vienotība" lēmusi piekrist Kučinska piedāvājumam.

Līdz ar to "Vienotība" nākamajā valdībā pārraudzīs Ārlietu, Iekšlietu, Labklājības, Izglītības un zinātnes, kā arī Ekonomikas ministriju. Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) vadīs Veselības, Aizsardzības, Zemkopības, Satiksmes un Finanšu ministriju, bet Nacionālā apvienība (NA) - Tieslietu, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības, kā arī Kultūras ministriju.

Tāpat "Vienotības" izvēlētais ekonomikas ministrs ieņems premjera biedra posteni.

Kučinskis ceturtdien pēc trīspusējās ZZS, "Vienotības" un NA tikšanās atklāja, ka balsojums Saeimā par jauno valdību būs 11.februārī.

"Vienotība" ceturtdien atsaukusi savu pieteikumu uz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un Veselības ministriju, kā arī Saeimas Juridiskās komisijas vadīšanu.

Paralēli sarunām par amatiem notiek darbs pie valdības deklarācijas projekta izstrādes, lai vienotos par valdības prioritātēm un konkrētiem veicamajiem uzdevumiem. Plānots, ka koalīcijas partneri darbu pie deklarācijas varētu pabeigt piektdien.

Līdzšinējā Ministru prezidente Laimdota Straujuma ("Vienotība") par demisijas paziņoja pagājušā gada 7.decembrī. Valsts prezidents 13.janvārī premjera amatam nominēja Kučinski, aicinot viņu sastādīt jaunu Ministru kabinetu.

BNS/Foto: LETA