Liepājas autobusos siro piedzēries ūsains kauslis, kurš draud nogalināt pusaudžus
Liepājā klīst runas, ka pilsētas autobusos vizinās kāds iesirms ūsains vīrietis, kurš reibumā regulāri uzmācas pusaudžiem un draud ar viņiem izrēķināties.
112
2016. gada 28. janvāris, 16:01

Liepājas autobusos siro piedzēries ūsains kauslis, kurš draud nogalināt pusaudžus

Jauns.lv

Liepājas sabiedriskajā transportā vizinās kāds agresīvs vīrietis, kurš uzbrūk bērniem un draud viņus nogalināt. Šomēnes viņš jau vairākas reizes esot uzklupis bērniem un pasažieriem, kuri centušies vīrieti savaldīt. Pašvaldības policija pret vīrieti noformējusi administratīvā pārkāpuma protokolu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sociālajos tīklos izplatīts brīdinājums piesargāties no ūsaina pusmūža vīrieša ar iesirmiem matiem un zelta zīmoggredzenu.

Kāds liepājnieks portālam liepājniekiem.lv pastāstījis: „Viens gadījums notika 24. janvārī ap pulksten 18.20 pašā pilsētas centrā 3. maršruta autobusā. Pie pieturas „Drogas” autobusā iekāpa krievu tautības vīrietis ap gadiem 50 un nekavējoties paņēma 12 gadus vecu bērnu aiz kakla, un sāka krievu mēlē draudēt, ka nogalinās. Autobusā sēdēja aptuveni desmit cilvēku - arī sievietes, domājams mātes, bet neviena neiejaucās, redzot, ko vīrietis dara. Es nekavējoties iejaucos un vīrieti nogrūdu malā no bērna. Vīrietis kļuva agresīvs un uzbruka man, iesitot pa seju. Tā kā esmu apsargs, ar pliku roku nebiju ņemams. Mierināju viņu, bet šis kļuva vēl agresīvāks. Palīgā nāca autobusa šoferis, kurš jau bija izsaucis policiju. Diemžēl policiju nākamā pieturā, Peldu ielā gaidījām 30 minūtes, zvanījām pat otrreiz”.

Aculiecinieks sašutis, ka policiju nācās gaidīt tik ilgi. Atbraucot Liepājas pašvaldības policijas darbiniekiem, vīrietis nodots viņiem. Agresīvais vīrietis bijis gara auguma vīrietis ar ūsām, iesirmiem matiem, uz pirksta - zelta zīmoggredzens. Bijis ģērbies melnā ziemas cepurē, pusgarā tumši zaļā jakā un melnās biksēs. „Turklāt, kamēr ar šoferi turējām to vīrieti, viņš draudēja nogalināt šofera un manu ģimeni,” piebilst aizturētājs, norādot, ka agresora elpa odusi pēc alkohola, bet stiprā reibumā vīrietis nav izskatījies.

„Sociālajos tīklos izsludināju cietušo meklēšanu. Atsaucās viena meitene, kurai 8. janvārī, arī autobusā, uzbruka pēc apraksta tas pats vīrietis. Viņa ar vecākiem ir uzrakstījusi iesniegumu policijā. Vēlos brīdināt citus vecākus un aicināt līdzcilvēkus būt drošākiem, ja viņi redz ko nepieņemamu. Ir jāiejaucas,” teic vīrietis.

Liepājas pašvaldības policijā liepājniekiem.lv apstiprināja, ka 24. janvāra vakarā tika aizturēts 1953.gadā dzimis vīrietis. Nogādājot pašvaldības policijā lietas apstākļu tālākai noskaidrošanai, vīrietis atteicies no alkohola testa veikšanas, līdz ar ko nogādāts Liepājas reģionālajā slimnīcā ekspertīzes veikšanai. Bet pēc atskurbšanas pašvaldības policijas Īslaicīgās aizturēšanas telpās, minētajam vīrietim noformēts administratīvā pārkāpuma protokols pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 171. panta pirmās daļas - par atrašanos sabiedriskā vietā tādā reibuma stāvoklī, kas aizskar cilvēka cieņu. Par to pirmajā aizturēšanas reizē draud sods līdz 140 eiro, bet gada laikā atkārtoti – sods līdz 350 eiro.

Agresīvā uzbrucēja aizturētājs teic, ka gatavojas par uzbrucēju rakstīt iesniegumu Valsts policijai, tāpat kā cietusī meitene.

Kasjauns.lv/Foto: Gatis Dieziņš/LETA, Shutterstock

Tēmas