Āboltiņa: "Valdības veidošanas izšķirīgos brīžos vērojams absolūts Lemberga diktāts"
Āboltiņa par Lemberga ietekmi valdības veidošanas procesā: "Izšķirīgos momentos kā šodien - absolūts viņa diktāts."
Viedokļi
2016. gada 28. janvāris, 17:19

Āboltiņa: "Valdības veidošanas izšķirīgos brīžos vērojams absolūts Lemberga diktāts"

Jauns.lv

Valdības veidošanas procesa izšķirīgos brīžos ir vērojams absolūts Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) sadarbības partijas "Latvijai un Ventspilij" vadītāja, Ventspils mēra Aivara Lemberga diktāts, šodien žurnālistiem sacīja "Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sākotnēji Ministru prezidenta amata kandidāts Māris Kučinskis (ZZS) premjera biedra amatu esot piedāvājis uzņemties iekšlietu ministram Rihardam Kozlovskim (V), tomēr "Vienotības" frakcija lēmusi, ka premjera biedrs risinās ar ekonomiku saistītus jautājumus un, visticamāk, šie pienākumi tiks deleģēti ekonomikas ministram.

Komentējot šo situāciju, Āboltiņa uzsvēra, ka sarunā ar Kučinski viņš arī bija definējis ekonomiku kā prioritāti, tomēr šodien sarunas vadību "bija uzņēmies kāds cits dalībnieks". Pēc Āboltiņas domām, tā bijusi vēlme padarīt vienu ministru atbildīgu par bēgļu jautājumu, jo pašlaik bēgļi ir visas valdības jautājums.

Taujāta, kurš bija tas "cits dalībnieks", Āboltiņa pauda, ka ir manāmas skaidras norādes uz visa ekonomikas un finanšu bloka pārņemšanu ZZS vadībā, "konkrēti Lemberga kunga vadībā".

Atbildot par Lemberga ietekmi valdības veidošanas procesā, "Vienotības" līdere teica: "Izšķirīgos momentos kā šodien - absolūts viņa [Aivara Lemberga] diktāts."

Kā ziņots, "Vienotības" Saeimas frakcija šodien nolēmusi piekrist jaunajā valdībā uzņemties Ekonomikas ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, Labklājības ministrijas, Ārlietu ministrijas un Iekšlietu ministrijas pārraudzību, kā arī premjera biedra amatu, kas tiks vienam no pieminētajiem ministriem, visticamāk, ekonomikas ministram.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA