Pētera Vaska mazmeita debitē jaunajā latviešu filmā
Jaunā aktrise Elīna Vaska, kas drīzumā būs redzama filmā "Es esmu šeit", ir mazmeita izcilajam komponistam Pēterim Vaskam.
Kultūra
2016. gada 28. janvāris, 19:11

Pētera Vaska mazmeita debitē jaunajā latviešu filmā

Kasjauns.lv

Komponista Pētera Vaska mazmeita Elīna Vaska atveido galveno lomu spēlfilmā «Es esmu šeit», kas 14. februārī piedzīvos pirmizrādi Berlīnē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jaunā režisora Renāra Vimbas pilmetrāžas spēlfilma «Es esmu šeit» iekļauta Berlīnes starptautiskā kinofestivāla konkursa programmā «Generation». Tas ir izsmalcināts sievietes rakstura veidošanās portretējums – pieaugšanas stāsts, kuru caurvij vientulības, vilšanās un pirmās mīlestības pārdzīvojums. Elīna Vaska atveido filmas galveno varoni – septiņpadsmitgadīgo meiteni Raju, kura dzīvo mazā lauku saimniecībā kopā ar valdonīgo vecomāti Olgu (Ruta Birgere) un mazo brāli Robi (Andžejs Jānis Lilientāls). Baiss notikums pārvērš māsas un brāļa dzīvi, liekot meitenei pieņemt lēmumus, no kādiem vairītos pat pieaugušie. Lomas atveido arī Edgars Samītis, Zane Jančevska, Indra Briķe, Rēzija Kalniņa, Jānis Kirmuška un Sandra Kļaviņa.

Elīna ir viena no Latvijas kino jaunās paaudzes pārstāvēm. Viņa šobrīd Latvijas Kultūras akadēmijā studē Audiovizuālās un skatuves mākslas apakšprogrammā. Raja filmā «Es esmu šeit» ir viņas debijas loma spēlfilmā, epizodiskā lomā Vaska redzama arī Toma Hārpera «BBC One» daudzsēriju drāmā «Karš un miers», kas filmēta arī «Rundāles pilī» un kurā galvenās lomas atveido Pols Dano un Lilija Džeimsa.

Filma Latvijā būs skatāma no 26. februāra.

Renāra Vimbas filmas "Es esmu šeit" reklāmas treileris - video:

Filmas "Es esmu šeit" uzņemšana Rēzeknē - video:

Žurnāls “Rīgas Viļņi” / Publicitātes foto, Edijs Pālens/ LETA