"Vienreiz vienkārši izrausies naids no visiem!" Lasītāji nikni par musulmaņu bēgļu izdarībām Rietumeiropā
Interneta komentētāji velta simtiem komentāru Eiropas imigrācijas politikai. Vairākums no tiem ir pret bēgļu uzņemšanu Eiropā un pat izsaka draudus ne tikai bēgļiem, bet arī viņu atbalstītājiem.
Sabiedrība
2016. gada 29. janvāris, 07:08

"Vienreiz vienkārši izrausies naids no visiem!" Lasītāji nikni par musulmaņu bēgļu izdarībām Rietumeiropā

Jauns.lv

Simtiem Kasjauns.lv lasītāju nenogurstoši komentē rakstus, kas veltīti Eiropu pārplūdinājušiem bēgļu pūļiem. Vairums komentētāju nevēlas Eiropā, tostarp arī Latvijā, redzēt migrantus. Ir arī tādi, kas pat gatavi ne tikai morāli, bet arī materiāli atbalstīt cīņu pret bēgļiem Vakareiropas zemēs.

Rīkot badastreikus pret bēgļiem Muceniekos, vākt parakstus un rīkot demonstrācijas pret imigrantu uzņemšanu Latvijā, atbalstīt citu Eiropas valstu aktīvistus, kuri iestājas pret bēgļu izmitināšanu Eiropā. Tie ir tikai daži, varētu teikt pat maigākie, komentāri, ko iesaka Kasjauns.lv lasītāji.

„Vienreiz vienkārši izrausies naids no visiem”

Ne tikai skandināvus, bet arī latviešus satricinājusi ziņa, ka Dānijā grasās sodīt 17 gadus vecu meiteni, kura ar piparu gāzi aizstāvējās no izvarotāja. Kāds līdz šim nenoskaidrots angliski runājošs vīrietis netālu no bēgļu patversmes Sonderborgas pilsētā uzbruka jaunietei, nogāžot viņu gar zemi un cenšoties pakļūt zem meitenes kleitas. Pēc Dāņijas likumiem  piparu gāzes baloniņi ir aizliegti un par to lietošanu meitenei draud 500 kronu (apmēram 67 eiro) sods. Policijai uzbrucēju nav izdevies aizturēt, bet meiteni gan, jo viņa pati atklājusi, ka, aizstāvēdamās, lietojusi piparu gāzi. Komentētāji sola meiteni aizstāvēt, samaksāt sodu un pat aizsūtīt viņai vēl pa kādam piparu gāzes baloniņam:

Haha: „Es ar mieru samaksāt. Tā tam parazītam vajag”.

KKTK: „Lai rēķinu sūta man, es samaksāšu! Varu aizsūtīt arī jaunu baloniņu”.

Kallis: „Es tikai nesaprotu vienu. Tas uzbrucējs nav notverts un nav atpazīts, nav zināms vai viņam maz trāpīja. Bet meitenei tagad draud sods, jo uztraukumā izpļāpājās, ka lietojusi baloniņu”.

Haralds: „Gadījums rāda, ka nedrīkst piparu gāzi aizliegt un atļaut izvarotāju iebraukšanu! Ja grib piparu gāzi aizliedz, jāaizliedz arī izvarotāju iebraukšana un, ja grib atļaut izvarotājiem iebraukt, tad jāatļauj arī šaujamieroči, nerunājot par piparu gāzi!”

„Tādu kultūras šoku saņēmu pirmo reizi mūžā”

Tāpat Kasjauns.lv komentētāji sašutuši par britu pilsētas Lūtonas musulmaņu kvartāla iedzīvotāju agresīvo attieksmi pret angļu aktīvistu tur veikto kristiešu patruļu. Britu aktīvistus šokēja viņu mīļās Anglijas islamizācija. Musulmaņi kristiešiem uzbruka un viņus apmētāja ar olām. Neizpalika arī vārdiski apvainojumi. Daudzi no musulmaņiem apgalvoja, ka viņi ir pārņēmuši Lūtonu un visu Angliju. Paši angļi retoriski jautā  - vai tāda ir Anglijas nākotne?

Latviete:

„Viss pazīstams - nodzīvoju Lūtonā 8 mēnešus un tādu kultūras šoku saņēmu pirmo reizi mūžā. Tieši Lūtonā sapratu, kāda ir „multikulturālisma” īstā seja. Pēc Lūtonas man neviens saldais dūdinošais welkomists neiestāstīs, ka tas, kas notiek Eiropā, ir nekaitīgi vai pat vajadzīgi humānisma vārdā. Latvijai šie cilvēki nav vajadzīgi un ir bīstami. Mūsu mentalitāte ir tāda, ka viņi mūs vienā setā pārņems. Jo latvieši taču nav spējīgi pat iziet ielās, kur nu vēl aizstāvēt savu zemi un nāciju”.

„Ne viņi mūs, ne mēs viņus nemūžam nesapratīsim”

Komentētāji atbalsta arī vāciešu organizētās pašaizsardzības vienības pret bēgļu uzbrukumiem, kas pēc gadumijas svinībām sievietēm bija jāpiedzīvo Ķelnē un citās Eiropas pilsētās.

Nu nu:

„Vācija bija pārāk uzblīdusi no savas labās dzīves, ja reiz zaudēja visus izdzīvošanas instinktus. Dzīves līmenis neglābjami kritīsies, jo enerģija tiks tērēta pašaizsardzībai, sabiedrības iekšējām cīņām. Nu, un kam tas bija vajadzīgs?”

Ko te var ņemties:

„Vai vieglāk un drošāk nav viņus vispār Eiropā neielaist, lai viņi migrē uz savai identitātei draudzīgām valstīm....ne mēs viņus, ne viņi mūs jebkad sapratīs...”

Kasjauns.lv/Foto: Edijs Pālens/LETA

Tēmas