Ceļā no Rīgas uz Sanktpēterburgu avarējis "Lux Express" autobuss, ir cietušie
Latvijas pilsoņi starp vissmagāk cietušajiem nav. (Attēlā: pirms 6 gadiem atklātais "Lux Express" maršruts Rīga-Sanktpēterburga.)
112
2016. gada 29. janvāris, 08:52

Ceļā no Rīgas uz Sanktpēterburgu avarējis "Lux Express" autobuss, ir cietušie

Jauns.lv

Šonakt ap plkst.00.50 Igaunijā uz ceļa Jehvi-Tartu avarējis pārvadātāja "Lux Express" autobuss, kas brauca maršrutā no Rīgas uz Sanktpēterburgu. Pēc negadījuma 12 pasažieri un viens autobusa šoferis tika nogādāti slimnīcā.

Starp smagāk cietušajiem Latvijas pilsoņu nav. Pašlaik slimnīcā ārstēšanos turpina divi Krievijas iedzīvotāji, informē pārvadātājs. Tā kā uzņēmums ir apdrošināts, ārstēšanās izmaksas segšot vai nu pārvadātājs, vai apdrošināšana.

Pārējie autobusa pasažieri pēc izvēles ir devušies vai nu uz Rīgu, vai Sanktpēterburgu, vai, iespējams, vēl sniedz liecības policijas iecirknī. Pēc pārvadātāja rīcībā esošās informācijas, nevar patlaban pateikt, cik tieši autobusā bijuši Latvijas iedzīvotāji. Noskaidrots, ka autobuss ātrumu avārijas brīdī nav pārsniedzis, tāpat šoferis nav bijis alkohola reibumā.

Atbilstoši sākotnējai informācijai negadījums noticis, jo autobuss nobraucis no ceļa stipra vēja un slidena ceļa dēļ. Precīzi negadījuma apstākļi pašlaik tiek skaidroti.

"Lux Express" pārstāvji patlaban dara visu iespējamo, lai sniegtu palīdzību cietušajiem.

"Izsakām visdziļāko līdzjūtību cietušajiem, kā arī darīsim visu iespējamo, kas uzņēmuma spēkos, lai viņiem sniegtu visu nepieciešamo atbalstu. Tāpat arī pieliksim visas pūles, lai, sadarbojoties ar policiju, noskaidrotu negadījuma iemeslus," uzsver "Lux Express" valdes priekšsēdētājs Hannes Sārpū.

Autobusā kopumā atradās 26 pasažieri un divi autobusa vadītāji.

Igaunijas policijas Austrumu prefektūras preses sekretārs informēja, ka divi cietušie ir smagā stāvoklī. Avārijas brīdī autobusā bija 26 pasažieri un divi šoferi. Saskaņā ar autobusa apskates provizoriskiem datiem braukšanas ātrums bija pieļaujamās robežās un 58 gadus vecais šoferis pie autobusa stūres bija skaidrā.

Avārijas apstākļi tiks detalizētāk noskaidroti krimināllietas gaitā.

"Braukšanas apstākļus uz ceļiem sarežģīja slapja sniega snigšana. Līdz ar slidenu ceļa segumu situāciju sarežģīja arī stiprs vējš. Pēc notikuma vietas sākotnējās apskates var teikt, ka visi pasažieri korekti neizmantoja obligāto drošības aprīkojumu. Drošības josta ir obligāta ne tikai automobiļos, bet arī katrā transportlīdzeklī, kurā ir šīs jostas," norādīja Austrumu prefektūras operatīvais vadītājs Tarvo Krūps.


LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA