Prezident, veseļojies! Vējonim joprojām nav izdevies uzveikt sepses infekciju
Mediķi Vējonim konstatēja sepses infekciju, kas skāra sirds vārstuļus, tāpēc valsts pirmajai personai tika veikta sirds operācija.
Sabiedrība
2016. gada 29. janvāris, 15:10

Prezident, veseļojies! Vējonim joprojām nav izdevies uzveikt sepses infekciju

Jauns.lv

Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa klīniskās analīzes sāk uzlaboties, tomēr infekcija, kuras dēļ viņa veselības stāvoklis arī pasliktinājās un bija nepieciešama sirds operācija, vēl nav līdz galam uzvarēta, šodien žurnālistiem sacīja Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas galvenais ārsts Arnolds Atis Veinbergs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņš stāstīja, ka prezidents joprojām atrodas intensīvās terapijas palātā, lai ārsti viņam varētu nodrošināt palīdzību visas diennakts garumā. Ārsti rūpējoties par valsts pirmās personas veselības stāvokli, un, salīdzinot ar iepriekšējām dienām, viņa klīniskās analīzes uzlabojas.

Veinbergs norādīja, ka tas, kad Vējonis varētu pamest intensīvās terapijas palātu, būs atkarīgs no ārstu konsīlija, kurš, visticamāk, notiks nākamās nedēļas sākumā. Pēc tam viņu varēs pārvietot uz kādu no kardioloģijas nodaļām.

Tāpat saslimšanu izraisījusī infekcija vēl tomēr līdz galam neesot uzvarēta, un tas varētu prasīt ilgāku laiku. Slimnīcas galvenais ārsts arī prognozēja, ka prezidenta atlabšanas laiks nav gaidāms īss un tas būs atkarīgs no viņa vispārējā veselības stāvokļa, proti, no tā, kā viņa organisms tiks galā ar infekciju.

Jau ziņots, ka mediķi Vējonim konstatēja sepses infekciju, kas skāra sirds vārstuļus, tāpēc valsts pirmajai personai tika veikta sirds operācija.

Operācijā 20.janvārī Stradiņa slimnīcas ārstiem izdevās likvidēt infekcijas avotu. Operācijas gaitā infekcijas skartais sirds vārstulis tika aizstāts ar vārstuļa protēzi.

LETA / Foto: Edijs Pālens/LETA