Ketrina Zeta-Džonsa: "Sievietēm pēc 40 netiek piedāvātas interesantas lomas"
Britu aktrise Ketrina Zeta-Džonsa veltīja skarbus vārdus Holivudai.
Kultūra
2016. gada 29. janvāris, 17:44

Ketrina Zeta-Džonsa: "Sievietēm pēc 40 netiek piedāvātas interesantas lomas"

Jauns.lv

Britu aktrise Ketrina Zeta-Džonsa kritizējusi Holivudas filmu industriju par to, ka aktrisēm pēc 40 gadu vecuma tikpat kā netiekot piedāvātas interesantas lomas, vēsta laikraksts "The Guardian".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

46 gadus vecā Zeta-Džonsa vietnē "Mumsnet" reklamēja savu jaunāko filmu "Dad's Army".

"Darbojos šajā biznesā kopš deviņu gadu vecuma. Man tas teikts dažādos manas karjeras posmos. Tagad, kad esmu vairāk nekā 40 gadus veca, saprotu, ka tā ir taisnība," viņa norāda. "Nav jau tā, ka par sievietēm pēc 40 gadu vecuma nebūtu lielisku stāstu. Taču Holivudas studiju vadītāji domā, ka kino skatītājiem tie neinteresē. Es gribēju strādāt kino industrijā, jo uzaugu 70.gados ar izciliem pusmūža sieviešu tēlojumiem - Annu Bankroftu un tādām filmām kā "Alice Doesn’t Live Here Anymore", kurās bija interesantas lomas sievietēm."

Vairākas slavenas aktrises kritizējušas filmu industrijas diskriminējošo attieksmi pret sievietēm. Amerikāņu aktrise Megija Džilenhola maijā sacīja, ka 37 gadu vecumā tiekot uzskatīta par pārāk vecu, lai spēlētu 55 gadus veca vīrieša partneri. Savukārt 38 gadus vecā Līva Tailere septembrī atklāja, ka sava vecuma dēļ Holivudā jūtoties kā "otrās šķiras cilvēks".

"Pusaudžu vai 20 gadu vecumā ir papilnam aizraujošu lomu. Taču manā vecumā parasti piedāvā spēlēt sievu vai draudzeni - savā ziņā otrās šķiras cilvēku. Ir daudz interesantākas lomas, ko sievietes varētu spēlēt šādā vecumā," žurnālam "More" sacīja Tailere.

"Nekas nav mainījies," uzskata 56 gadus vecā britu aktrise Emma Tompsone. "Dažas seksisma un nepatīkamas attieksmes pret sievietēm izpausmes ir pat vēl vairāk iesakņojušās."

LETA / Foto: EPA/LETA