"Es pēc tā arī beidzu strādāt Muceniekos" - 29 gadus vecs kotdivuārietis centies panākt seksu ar vietējo sievieti
Policija neierosina kriminālprocesu par 2012.gadā notikušu seksuāla rakstura uzbrukumu "Muceniekos", jo sieviete atteikusies rakstīt iesniegumu.
Sabiedrība
2016. gada 29. janvāris, 22:08

"Es pēc tā arī beidzu strādāt Muceniekos" - 29 gadus vecs kotdivuārietis centies panākt seksu ar vietējo sievieti

Jauns.lv

Patvēruma meklētāju centrā "Mucenieki" 2012.gadā no seksuāla rakstura uzbrukuma esot cietusi kāda sieviete, kura tur mēdza ierasties darba darīšanās, ziņo LTV7 raidījums "Ļičnoje ģelo". Policija par gadījumu kriminālprocesu neierosināja, jo sieviete atteicās rakstīt iesniegumu.

Incidents, pēc sievietes stāstītā, esot noticis 2012.gadā, bet policija par to uzzinājusi un veikusi pārbaudi samērā nesen, portāls "lsm.lv" noskaidrojis policijā. Sieviete paziņojusi, ka viņa cietusi no seksuāla rakstura uzbrukuma, ko pastrādājis kāds Mucenieku patvēruma centra iemītnieks. "Man bija viens izvarošanas gadījums, kāpēc arī beidzu strādāt Muceniekos. Un tas ir dokumentēts. Es arī pēc tā beidzu strādāt Muceniekos," liecina LTV7 žurnālistu ierakstītais sievietes stāsts.

Tas notika 2012.gadā, kad viens no centra iemītniekiem, 29 gadus vecais Kotdivuāras pilsonis uzaicinājis sievieti, kura Muceniekus bieži apmeklējusi darba darīšanās, uz bibliotēku, lai it kā palīdzētu viņam mācībās, vēsta "Ļičnoje ģelo". Sieviete piekritusi. Bibliotēkas telpas bijušas tukšas, vīrietis sācis izrādīt sievietei uzmanības apliecinājumus un mēģinājis viņu noskūpstīt. Sieviete pieprasījusi, lai viņš tā nedara, taču vīrietis sācis raut nost sievietei drēbes, un tad viņa sākusi kliegt.

"Ja [dzimum] akta nebija, tad tas bija izvarošanas mēģinājums. Tas ir nepabeigts noziegums ar nepabeigtu sastāvu. Šajā gadījumā policijai ir tiesības neuzsākt kriminālprocesu, ja nav iesnieguma no cietušās personas," LTV7 skaidrojusi zvērināta advokāte Jekaterina Barere.

Saskaņā ar "Ļičnoje ģelo" rīcībā esošo informāciju sievietei Muceniekos uzbrukušais vīrietis Latviju ir pametis.

Līdz šim policijā nav saņemta neviena sūdzība par patvēruma meklētāju centra "Mucenieki" iemītnieku iespējamajiem likumpārkāpumiem un šie cilvēki nekad nav nonākuši likumsargu pārbaužu redzeslokā, informējusi Valsts policijas pārstāve Sigita Pildava. Policija pārbauda katras runas par "Mucenieku" iemītnieku iespējamajiem likumpārkāpumiem, kā tas bija arī konkrētajā gadījumā.

Kasjauns.lv neuzņemas atbildību par raidījumam sniegtā stāsta patiesumu un aicina lasītājus kritiski izvērtēt jebkuru šāda veida satraucošu informāciju.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA

Tēmas