VID atbrīvojies no dienesta informācijas nopludinātāja
Jau ilgāku laiku VID Finanšu policijas pārvaldē (FPP) strādājošajiem bijušas aizdomas par dienesta informācijas noplūdi.
112
2016. gada 31. janvāris, 22:02

VID atbrīvojies no dienesta informācijas nopludinātāja

Jauns.lv

Valsts ieņēmumu dienests (VID) nesen atbrīvojies no darbinieka, kurš noziedzīgam grupējumam nopludinājis dienesta iekšējo informāciju, šovakar vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "De facto".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ilgāku laiku VID Finanšu policijas pārvaldē (FPP) strādājošajiem bijušas aizdomas par dienesta informācijas noplūdi, kas traucējusi operatīvajiem darbiniekiem "izslēgt no spēles" kādu organizētu noziedzīgu grupu. Galu galā Iekšējās drošības daļa izskaitļojusi iespējamu noziedzīgās grupas sabiedroto VID ēkā.

"Mēs konstatējām, ka kāds no mūsu darbiniekiem sadarbojās ar organizētās noziedzības grupējumu un nodeva kolēģus visbrutālākajā veidā," raidījumam pastāstīja VID FPP priekšnieks Kaspars Podiņš. Šis darbinieks esot aizturēts un VID vairs nestrādā.

"De facto" vēstīja, ka iespējamas nelikumības ik pa laikam atklājoties dažādu VID amatpersonu darbībās. Piemēram, šonedēļ uz prokuratūru kriminālvajāšanas sākšanai nosūtīta kāda lieta pret VID darbiniekiem, kuri tiek turēti aizdomās par kukuļa ņemšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un bezdarbību, kā rezultātā iestājušās smagas sekas.

Minēto lietu izmeklētāji esot "uzgājuši", šķetinot 2012.gada aprīlī sākto apjomīgo kriminālprocesu pret noziedzīgo grupējumu, kas darbojās metāllūžņu jomā, no budžeta izkrāpjot ievērojamu pievienotās vērtības nodokļa summu. Aģentūras LETA arhīva informācija liecina, ka šis kriminālprocess ir sākts pret metālapstrādes uzņēmumu SIA "Dīlers" un tā īpašniekiem Denisu Zaicevu un Pjotru Čerenkovu.

"De facto" piebilda, ka izmeklēšana pamata lietā, kas saistīta ar metālapstrādes uzņēmumu "Dīlers", aizvien turpinās. Par līdzdalību šajā lietā ticis turēts aizdomās arī bijušais FPP drošības daļas darbinieks Edgars Puķītis.

FPP priekšnieks Podiņš raidījumam pauda pārliecību, ka viņa padoto iesaistīšanās noziedzīgās shēmās ir tikai atsevišķi gadījumi, nevis norma.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA