No šodienas taksometru šoferiem iebraukšanai Vecrīgā jāsaņem speciāla atļauja
Noteikumi paredz, ka speciālā atļauja iebraukšanai Vecrīgā taksometra vadītājam no šodienas obligāti jāsaņem.
Runā Rīga
2016. gada 1. februāris, 09:51

No šodienas taksometru šoferiem iebraukšanai Vecrīgā jāsaņem speciāla atļauja

Jauns.lv

Noslēdzas Rīgas domes saistošajos noteikumos, kas regulē taksometru licencēšanas kārtību, paredzot ierobežojumus iebraukšanai Vecrīgā un pārvadātājam nosakot gada nodevu 300 eiro apmērā, noteiktais pārejas periods atsevišķu normu ieviešanā.

Tāpat no šodienas licence pasažieru pārvadājumu veikšanai nedod pārvadātajam tiesības veikt pasažieru pārvadājumus ar vieglo taksometru Vecrīgā - tam jāsaņem iepriekšminētā speciālā atļauja.

Ar šodienu uz taksometra virsbūves jāizvieto pašvaldības atšķirības zīme jeb emblēma, kas redzama noteikumu 8.pielikumā.

Nodeva par iebraukšanu Vecrīgā 300 eiro apmērā pārvadātājam būs jāsamaksā pirms speciālās atļaujas piešķiršanas, un atļaujā piešķirto tiesību neizmantošanas gadījumā samaksātā pašvaldības nodeva netiek atmaksāta.

Kā ziņots, Rīgas dome pērn oktobra vidū pieņēma saistošos noteikumus, kas regulē taksometru licencēšanas kārtību, paredzot ierobežojumus iebraukšanai Vecrīgā un pārvadātājam nosakot gada nodevu 300 eiro apmērā.

Minētie noteikumi reglamentē kārtību, kādā Rīgas pilsētas pašvaldībā izsniedz speciālās atļaujas jeb licences un licences kartītes pasažieru pārvadāšanai ar vieglajiem taksometriem Rīgas administratīvajā teritorijā, un prasības, kas jāizpilda, lai saņemtu speciālo licenci un licences kartīti.

Tāpat tie regulē prasības, kas jāpilda licences darbības laikā, un kārtību, kādā izsniedz un anulē speciālo atļauju vieglo taksometru iebraukšanai īpaša režīma zonā - Vecrīgā, un pašvaldības nodevu par vieglo taksometru iebraukšanu Vecrīgā.

Saistošie noteikumi paredz, ka licence nedod pārvadātajam tiesības veikt pasažieru pārvadājumus ar vieglo taksometru Vecrīgā. Lai veiktu pasažieru pārvadājumus ar vieglo taksometru Vecrīgā, pārvadātājam ir jāsaņem speciālā atļauja. Lēmumu par atļaujas piešķiršanu vai anulēšanu pieņem Rīgas domes Satiksmes departaments.

Tāpat noteikumi paredz, ka par vieglo taksometru iebraukšanu Vecrīgā ir jāmaksā pašvaldības nodeva. Nodevas maksātājs ir pārvadātājs, kurš Rīgas pašvaldībā ir saņēmis licenci vieglo taksometru pārvadājumu veikšanai un vēlas veikt pasažieru pārvadāšanu ar vieglajiem taksometriem Vecrīgā.

Nodevas likme pārvadātājam vieglo taksometru iebraukšanai Vecrīgā gadā ir 300 eiro. Kā skaidro Satiksmes departamentā, ir novērots, ka taksometri Vecrīgā bieži pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus, tostarp nemaksājot izmanto pašvaldības autostāvvietas. Šis pakalpojums maksā 25 eiro mēnesī, tādēļ gada nodeva pārvadātājam aprēķināta, reizinot šo summu ar 12.

LETA/Foto: Lita Krone/LETA