Trūcīgajām ģimenēm Jelgavā sāk dalīt skolas piederumus
Trūcīgā ģimene ar skolas vecuma bērniem, kurai pienākas šāda veida Eiropas Atbalsta fonda palīdzība, var izvēlēties – saņemt skolas piederumus vai skolas somu.
Novadu ziņas
2016. gada 1. februāris, 19:09

Trūcīgajām ģimenēm Jelgavā sāk dalīt skolas piederumus

Jauns.lv

No 1. februāra trūcīgās jelgavnieku ģimenes, kurās aug bērni vecumā no 5 līdz 16 gadiem, var saņemt skolas piederumu komplektu – individuālos mācību piederumus vai skolas somu, paziņoja Jelgavas pilsētas domē.

Lai saņemtu šo atbalstu, nepieciešama derīga Jelgavas Sociālo lietu pārvaldes izsniegta izziņa par trūcīgas personas statusu.

Trūcīgās ģimenes skolas piederumu komplektu no 1. februāra var saņemt "Latvijas Sarkanā Krusta" telpās Stacijas ielās 13 pirmdienās, trešdienās un ceturtdienās no pulksten 11 līdz 15 vai bērnu radošo domu un darbu centrā “Svētelis” Pļavu ielā 2 ceturtdienās no pulksten 12 līdz 16.

Katram trūcīgās un krīzes vai ārkārtas situācijā nonākušas ģimenes bērnam vecumā no 5 līdz 16 gadiem kalendārajā gadā pienākas viens komplekts. Taču, tā kā skolas piederumu komplektu izdale objektīvu iemeslu dēļ pagājušajā gadā visā valstī aizkavējās, ar 2015. gadā izdotu trūcīgas personas izziņu skolas piederumu komplektu var izņemt līdz 2016. gada 10. jūnijam. Savukārt ar 2016. gadā izdotu izziņu – pēc 2016. gada 10. jūnija. Gadījumā, ja trūcīgas personas izziņa par 2015. gadu nav saglabājusies, Jelgavas Sociālo lietu pārvaldes Sociālās palīdzības administrēšanas nodaļā (Pulkveža O.Kalpaka ielā 9, 104. kabinetā) jāizņem izziņas dublikāts.

Trūcīgā ģimene ar skolas vecuma bērniem, kurai pienākas šāda veida Eiropas Atbalsta fonda palīdzība, var izvēlēties – saņemt skolas piederumus (burtnīcas, klades, zīmēšanas papīru, vāciņus, mapes, rakstāmlietas, akvareļu un guaša krāsas, rakstāmpiederumus un citus mācībām nepieciešamos individuālos mācību līdzekļus) vai skolas somu.

Kopš pagājušā gada maija paku izdales punktos Stacijas ielā 13 un Pļavu ielā 2 trūcīgajām personām tiek nodrošināta iespēja saņemt pārtikas pakas, kā arī katram trūcīgas ģimenes bērnam vecumā līdz 18 gadiem – higiēnas preces. Šis atbalsts, uzrādot trūcīgas personas izziņu, turpināsies līdz aprīlim.

BNS/Foto: Ieva Čīka/LETA