Ārsti pieprasa padzīt veselības ministru Belēviču: viņš nozarē esot radījis haosu. VIDEO
Profesionālās mediķu organizācijas uzskata, ka jaunajā valdībā vieta vairs nebūtu Guntim Belēvičam, jo viņš sistēmā radījis milzīgu haosu. Savukārt ministra partijas biedri pārliecināti, ka Belēvičs ļoti labi ar visu tiek galā.
Sabiedrība
2016. gada 2. februāris, 10:55

Ārsti pieprasa padzīt veselības ministru Belēviču: viņš nozarē esot radījis haosu. VIDEO

Jauns.lv

Latvijas lielākās mediķu profesionālās organizācijas – Ģimenes ārstu asociācija un Ārstu biedrība uzskata, ka veselības ministra Gunta Belēviča laikā veselības aprūpe nevis uzlabojusies, bet gan pasliktinājusies. Tāpēc jaunajam premjeram būtu jāmeklē viņa aizstājējs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ģimenes ārstu asociācijas vadītāja Sarmīte Veide TV3 Ziņām atzina, ka Belēviča laikā zāļu cenas, nevis pazeminājušās, kā tika solīts, bet gan sadārdzinājušās, rindas pie mediķiem – speciālistiem pieaugušas un medicīnas pakalpojumu cenas cēlušās. Viņai piekrīt arī Ārstu biedrības prezidents Pēteris Apinis, kurš paudis, ka pašreizējā kvotu sistēma brūk pa visām vīlēm un Belēviča gādībā tiek nīdēts veselības aprūpes balsts – primārā aprūpe.

Apinis pārliecināts, ka Belēviča vadībā „vēl vairāk bezjēdzīgi birokratizēt sistēmu ir neiespējami” un ironizē: „Guntim Belēvičam pienāktos ne tikai veselības ministra, bet arī premjerministra, Eiropas Augstā komisāra un Andromedas zvaigznāja virsuzrauga postenis”.

Eļļu ugunī pielējis arī tiesībsargs Juris Jansons, kurš paziņojis, ka pašreiz pastāvošā kvotu sistēma ir antikonsticionāla un tas atklāsies pētījumā, ko Tiesībsargs nolēmis publiskot šonedēļ.

Tikmēr Belēviča partijas biedri un arī jaunais premjera kandidāts Māris Kučinskis no Zaļo un zemnieku savienības Belēviču sirdīgi aizstāv un negrasās viņa vietā meklēt citu kandidātu.

Ārsti pret Belēviču Kasjauns.lv/Foto: Ieva Lūka/LETA/ Video: TV3 Ziņas