Policijas suns Turbo palīdz notvert ofisa apzadzēju
Sabiedrība
2016. gada 2. februāris, 13:14

Policijas suns Turbo palīdz notvert ofisa apzadzēju

Jauns.lv

Naktī no 28. janvāra uz 29. janvāri policistiem kopā ar kinologiem pa karstām pēdām izdevās notvert kāda ofisa apzadzēju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

29. janvārī ap pulksten vieniem naktī Rīgā, Brīvības gatvē tika apzagts ofiss. Izsitot logu, ļaundaris bija iekļuvis telpā un nozadzis plazmas televizoru. 1976. gadā dzimušais vīrietis, kurš tiek turēts aizdomās par šī nozieguma pastrādāšanu, notikuma vietā atgriezās vēlreiz, visticamāk, lai nozagtu vēl kādu mantu. Taču zagli notvēra apsargs, kurš par notikušo paziņoja policijai. Notikuma vietā ieradās Rīgas reģiona Brasas iecirkņa policisti, kuri iespējamo likumpārkāpēju aizturēja. Nozagtā televizora pie vīrieša gan nebija.

Aizturētais atteicās sadarboties ar policistiem, tāpēc meklēšanas darbiem tika piesaistīti Kinoloģijas nodaļas darbinieki. Policijas dienesta suns Turbo atrada lietisko pierādījumu – ļaundara cimdu un aizveda likumsargus pa ļaundara pēdām. Pārdesmit metru attālumā no nozieguma vietas policisti uz kādas garāžas jumta atrada nozagto televizoru, kuru zaglis, visticamāk, tur bija paslēpis.

Aizturētais jau agrāk vairākas reizes tiesāts par zādzībām un narkotiku glabāšanu. Pēdējo reizi no ieslodzījuma atbrīvots vien pagājušā gada 31. decembrī.

Pret vīrieti uzsākts kriminālprocess par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot telpā. Par šādu noziegumu var tikt piemērota brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Uz izmeklēšanas laiku aizturētajam piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Regīna Zommere / Foto: Edijs Pālens/LETA