Šonakt vējš var lauzt kokus un noraut jumtus
Nakts otrajā pusē jūras piekrastē dienvidrietumu vējš brāzmās sasniegs 25 metrus sekundē.
Sabiedrība
2016. gada 2. februāris, 20:20

Šonakt vējš var lauzt kokus un noraut jumtus

Jauns.lv

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, pamatojoties uz sinoptiņu brīdinājumu, informē, ka Latvijas teritorijas lielākajā daļā naktī saglabāsies dienvidrietumu vējš brāzmās 15-18 metri sekundē, bet Kurzemes piekrastē līdz 20-23 metriem sekundē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sakarā ar gaidāmo spēcīgo vēju brāzmām iespējami elektropadeves un sakaru līniju bojājumi, koku lūšana, jumtu konstrukciju noraušana.

Nakts otrajā pusē jūras piekrastē dienvidrietumu vējš brāzmās sasniegs 25 metrus sekundē.

VUGD iesaka iedzīvotājiem novākt liekos priekšmetus no māju balkoniem, turēt aizvērtas māju ieejas durvis, bēniņu lūkas, logus, novietot palīgbūvēs mājdzīvniekus, neatrasties pašiem un nenovietot transporta līdzekļus zem vientuļiem kokiem, celtniecības sastatnēm, reklāmas stendiem, elektropārvades līnijām un citām komunikācijām. Bez īpašas nepieciešamības nav jāiet ārpus telpām.

Konstatējot bojātas elektropārvades līnijas vai norautus vadus, nedrīkst tuvoties šiem objektiem, jāzvana "Sadales tīkla" avārijas dienestam pa tālruni 80200404. Lai savlaicīgi saņemtu informāciju, jāieslēdz televizors vai radio.

Apdraudējuma gadījumos jāzvana Valsts ugunsdzēsības dienestam pa tālruni 112. Lai nepārslogotu 112 līnijas, gadījumos, kad nepieciešama neatliekamā medicīniskā palīdzība jāzvana – 113.

BNS / Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Tēmas