Februāra izskaņā Rīgā uzstāsies amerikāņu džeza dīva Čaina Mozesa
Muzikālās karjeras laikā Čaina Mozesa kopumā izdevusi jau piecus solo albumus un piedalījusies vairāk nekā 20 citu mūziķu ierakstos.
Kultūra
2016. gada 2. februāris, 22:32

Februāra izskaņā Rīgā uzstāsies amerikāņu džeza dīva Čaina Mozesa

Jauns.lv

Kinoteātrī "Splendid Palace" 27.februārī notiks koncerts, kurā uzstāsies amerikāņu džeza dīva Čaina Mozesa kopā ar Latvijas Radio bigbendu, informēja "Latvijas koncertu" pārstāvji.

Šajā koncertā klausītājus priecēs džeza, blūza un 'soula mūzikas populārākie 20.gadsimta hiti.

Čaina Mozesa ir Francijā rezidējoša amerikāņu dziedātāja, džeza mūziķes "Dee Dee Bridgewater" meita, kura mūzikai pievērsusies agrā vecumā. Savu neparasto vārdu ieguvusi, pateicoties tēvam, producentam un režisoram Gilbertam Mozesam. Viņš, ieraugot jaundzimušo, bez jebkādiem paskaidrojumiem nolēmis, ka meitu sauks tieši šādi. Pati mūziķe tagad atzīst, ka nespēj iedomāties citu, labāku skatuves vārdu par šo, informē koncerta rīkotāji.

Muzikālās karjeras laikā viņa kopumā izdevusi jau piecus solo albumus un piedalījusies vairāk nekā 20 citu mūziķu ierakstos. Jaunākais Mozes ieraksts ir klasiskās džeza noskaņās ieturētais albums "Crazy Blues", kas tapis kopā ar franču pianistu Rafaelu Lemonjē. Albumā apkopotas meistarīgas Mozes versijas par savu mūzikas elku džeza, blūza un soula klasiķu Dīnas Vašingtones, Helēnas Hjūmas, Ninas Simonas, Dženisas Džoplinas un citu izpildītāju darbiem.

Paralēli muzikālajai karjerai, mūziķe darbojas arī kā televīzijas un radio raidījumu vadītāja Francijā. Kopš 2011.gada viņa vada franču radio džeza programmu "Made in China", kā arī ir nodibinājusi savu producentu kompāniju ar tādu pašu nosaukumu.

Mozesa iepriekš Latvijā jau viesojusies 2014.gadā, piedaloties starptautiskajā džeza mākslinieku konkursā "Riga Jazz Stage 2014".

Koncerts kinoteātrī "Splendid Palace" sāksies plkst.19. Biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās.

LETA