Slimnīcā nonākusi populārā dzejniece Kornēlija Apškrūma
Dzejniece Kornēlija Apškrūma lauzusi gūžas kaulu un tagad ārstējas Alūksnes slimnīcā.
Kultūra
2016. gada 3. februāris, 12:42

Slimnīcā nonākusi populārā dzejniece Kornēlija Apškrūma

Jauns.lv

Tautā iemīļotā dzejniece Kornēlija Apškrūma pēc gūžas kaula lūzuma nokļuvusi Alūksnes slimnīcā. Tur viņai pēc operācijas priekšā stāv ilgstošs atlabšanas process.

Apgāda „Zvaigzne ABC” vadītāja Vija Kilbloka savā „Facebook” profilā 3. februārī ierakstījusi: „Mūsu labās domas un lūgšanas šobrīd ir vajadzīgas tautā mīlētajai dzejniecei Kornēlijai Apškrūmai! Viņa atrodas Alūksnes slimnīcas reanimācijā pēc gūžas kaula lūzuma. Otrdien jaunu un skaistu izdevumu piedzīvoja Kornēlijas uzrakstītā pasaka bērniem „Soliste”, kuru koši un dzīvespriecīgi ilustrējusi māksliniece Maija Brence. Ticēsim un cerēsim, ka dakteri Kornēlijai spēs līdzēt tikpat labi kā viņas grāmatiņas varonei!”

Kilbloka Kasjauns.lv piebilda, ka dzejniecei pēc operācijas reanimācijā bija jāpavada divas dienas. Tagad dzejniece jau izrakstīta no reanimācijas nodaļas un pārvesta uz ķirurģijas nodaļu. Visas šausmīgās sāpes esot aiz muguras, tagad priekšā ilgāka ārstēšanās un procedūras, lai atkal sāktu staigāt, Kasjauns.lv pavēstīja Kilbloka.

Jāpiebilst, ka 79 gadus vecā dzejniece ir tautā cienīta, bet kritiķu īpaši nelutināta dzejniece. Viņas dzejoļus citē un skaita daudzos saviesīgos pasākumos un godos. Dzejniece galvenokārt raksta veltījuma tipa, dažādiem dzīves gadījumiem lietojamu dzeju. Viņas sarakstītās grāmatas ir vienas no pirktākajām latviešu autoru darbiem.

Kasjauns.lv novēl cienījamajai dzejniecei ātrāku izveseļošanos un atgūt dzīves optimismu! Nelaime dzejniece uzbruka arī 2010. gada vasarā, kad pilnībā nodega viņas dzīvojamā māja „Mežrozes” Apes novadā, bet vēlāk tauta ziedoja, lai Apškrūma varētu atjaunot māju un iedzīvi.

 

Kasjauns.lv/Foto: Aigars un Georgs Viljams Hibneri

s