Itāļu aktieris gandrīz pakāries teātra izrādē
Aktieris atrodas komā.
Kultūra
2016. gada 3. februāris, 16:41

Itāļu aktieris gandrīz pakāries teātra izrādē

Jauns.lv

Slimnīcā nogādāts itāļu aktieris Rafaels Šūmahers, kurš nedēļas nogalē teātra izrādes laikā gandrīz pakārās linčošanas ainā.

27 gadus vecais aktieris spēlēja eksperimentālā izrādē "Mirāžas", kas uzvesta Pizas teātrī "Teatro Lux".

Izrādē Šūmahera spēlētais varonis tika nolinčots. Itāļu mediji ziņo, ka paaugstinājums, uz kura aktierim bija jāstāv, esot ticis pārvietots uz citu vietu, kā arī Šūmahers neesot valkājis drošības aprīkojumu, lai pasargātu sevi pakāršanas ainā.

Kāds skatītājs ar medicīnisko izglītību palīdzējis aktierim izkļūt no cilpas, kad pamanījis, ka viņa ķermenis gaisā raustās. Aktierim uz sejas bija uzvilkta maska.

Aktieris atrodas komā, norāda laikraksts "The Independent".

Laikraksts "Il Giorno" norāda, ka neesot ievēroti vajadzīgie drošības pasākumi.

"Virvei nebija jābūt īstai, un viņam vajadzēja valkāt iemauktus, lai viņš tiktu noķerts kritienā. Es nevaru izskaidrot, kā tas varēja notikt," sacīja viens no izrādes aktieriem.

Izrādē aktieri tika izvietoti sešās dažādās teātra vietās, bet skatītāji pārvietojās starp tām. Aina ar Šūmahera piedalīšanos veiksmīgi tika izspēlēta agrāk tajā pašā vakarā.

Šūmahera māte noraidīja pieņēmumu, ka aktieris mēģinājis izdarīt pašnāvību. "Mans dēls nesen zaudēja tēvu un izbeidza attiecības, taču viņš no jauna bija atradis mieru. Viņš neatstāja atvadu vēstuli, un viņam nebija iemesla izdarīt pašnāvību," viņa teica.

Pēc izrādes teātris tika slēgts. Policija nopratināja pārējos aktierus un izrādes apmeklētājus.

LETA / Foto: Shutterstock