Finanšu policija sāk kriminālprocesu, lai pārbaudītu informāciju par VID darbiniekiem
112
2016. gada 3. februāris, 18:00

Finanšu policija sāk kriminālprocesu, lai pārbaudītu informāciju par VID darbiniekiem

Jauns.lv

Valsts ieņēmumu dienests (VID) informē, ka Finanšu policijas pārvaldē uzsākts kriminālprocess, kas saistīts ar Latvijas televīzijas raidījumā publiski izskanējušās informācijas pārbaudi.

Kriminālprocess uzsākts 2016.gada 3.februārī par Krimināllikuma XIX. nodaļā paredzēto iespējamo noziedzīgo nodarījumu sastāva pazīmēm, un tā ietvaros, ar kriminālprocesa līdzekļiem un metodēm, tiks pārbaudītas sākotnēji izvirzītās divas versijas. Pirmā no tām ir saistīta ar pieņēmumu, ka, iespējams, notikusi izvairīšanās no nodokļu nomaksas lielā apmērā ar tai sekojošo noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju. Otrā versija, ka līdzekļi, par kuriem iegādāti Latvijas televīzijas raidījumā minētie nekustamie un citi īpašumi ir iegūti, iespējams, izdarot noziedzīgus nodarījumus valsts institūciju dienestā.

Minētā kriminālprocesa izmeklēšanu veiks izmeklēšanas grupa četru finanšu policijas izmeklētāju sastāvā. Visas kriminālprocesuālās darbības notiks saskaņā ar Kriminālprocesa likuma normām, stingrā uzraugošā prokurora uzraudzībā.

Ņemot vērā izskanējušās informācijas nopietnību un ar to saistīto plašo sabiedrisko rezonansi, Finanšu policijas pārvalde arī turpmāk regulāri informēs sabiedrību par izmeklēšanas gaitu un virzību.

Regīna Zommere / Foto: Edijs Pālens/LETA