Kopš sezonas sākuma slimnīcā ar gripu nonākuši 362 pacienti
Kopš sezonas sākuma slimnīcā ievietoti gripas 320 pacienti.
Sabiedrība
2016. gada 3. februāris, 23:35

Kopš sezonas sākuma slimnīcā ar gripu nonākuši 362 pacienti

Jauns.lv

Kopš sezonas sākuma slimnīcā ievietoti 320 pacienti gripas un 42 pacienti gripas izraisītās pneimonijas gadījumos, liecina jaunākā informācija no Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC).

Pēdējo četru nedēļu laikā saņemti paziņojumi par 13 nāves gadījumiem no gripas komplikācijām, tajā skaitā par pieciem pēdējās nedēļas laikā. Pacientiem bijušas hroniskas saslimšanas, neviens nav bijis vakcinēts pret gripu.

Pēdējās nedēļas laikā saņemta informācija par 163 stacionētiem pacientiem gripas gadījumos Rīgā, Daugavpilī, Liepājā, Valmierā, Ventspilī un Rēzeknē, un septiņiem pacientiem gripas izraisītās pneimonijas gadījumos Rīgā un Jēkabpilī.

Pēdējās nedēļas laikā no ģimenes ārstiem saņemta informācija, ka reģistrēti 152 gripas gadījumi - Daugavpilī, Jelgavā, Jēkabpilī, Jūrmalā, Liepājā, Rēzeknē, Rīgā un Ventspilī. Vidēji Latvijā reģistrēti 155,8 gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem.

Vēršanās ambulatorajās iestādēs pneimoniju gadījumos palielinājusies par 2,8%. Savukārt vēršanās pie ārsta citu akūtu augšējo elpceļu infekciju gadījumos palielinājusies gandrīz uz pusi - par 47,6%.

Vispārējās izglītības iestāžu apmeklējums ir vidēji 87,2% skolēnu, bet bērnudārzus apmeklējuši 63,9% reģistrēto bērnu.

BNS/Foto: Evija Trifanova/LETA