Sirgstošo dzejnieci Apškrūmu piemeklējusi vēl viena nelaime
Kamēr dzejniece Kornēlija Apškrūma atveseļojas Alūksnes slimnīca, aplaupīta un izvandīta viņas māja Apes novadā. Pirms piecarpus gadiem mājā izcēlās ugunsgrēks un tā pilnībā nodega.
Sabiedrība
2016. gada 4. februāris, 13:03

Sirgstošo dzejnieci Apškrūmu piemeklējusi vēl viena nelaime

Jauns.lv

Kamēr tautā iemīļotā dzejniece Kornēlija Apškrūma pēc gūžas kaula lūzuma atveseļojas Alūksnes slimnīcā, izvandīta un aplaupīta viņas māja Apes novadā. Jau pirms piecarpus gadiem Apškrūma piedzīvoja lielu nelaimi – pilnībā nodega viņas dzīvojamā māja „Mežrozes” un viņa pārcēlās uz dzīvi dārza mājiņā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Apgāda „Zvaigzne ABC” vadītāja Vija Kilbloka Kasjauns.lv informēja, ka ir izlaupīta un savandīta 79 gadus vecās dzejnieces māja.

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka 2010. gada maija beigās nodega pilnībā nodega Apškrūmas dzīvojamā māja „Mežrozes” Apes novada Virešu pagastā, sadega visa iedzīve, māju vairs nebija iespējams atjaunot. Tauta sāka vākt ziedojumus, lai atjaunotu dzejnieces māju un sarūpētu viņai iedzīvi. Pati dzejniece pārcēlās dzīvot uz vasaras mājiņu.

Pirms dažām dienām Apškrūma ar gūžas kaula lūzumu nokļuva Alūksnes slimnīcā, kur viņai pēc operācijas priekšā stāv ilgstošs atlabšanas process.

Apgāda „Zvaigzne ABC” vadītāja Vija Kilbloka savā „Facebook” profilā 3. februārī ierakstījusi: „Mūsu labās domas un lūgšanas šobrīd ir vajadzīgas tautā mīlētajai dzejniecei Kornēlijai Apškrūmai! Ticēsim un cerēsim, ka dakteri Kornēlijai spēs līdzēt tikpat labi kā viņas jaunās grāmatiņas „Soliste” varonei!”

Kilbloka Kasjauns.lv pastāstīja, ka dzejniecei pēc operācijas reanimācijā bija jāpavada pāris dienas. Tagad dzejniece jau izrakstīta no reanimācijas nodaļas un pārvesta uz ķirurģijas nodaļu. Visas šausmīgās sāpes esot aiz muguras, tagad priekšā ilgāka ārstēšanās un procedūras.

Jāpiebilst, ka 79 gadus vecā dzejniece ir tautā cienīta, bet kritiķu īpaši nelutināta dzejniece. Viņas dzejoļus citē un skaita daudzos saviesīgos pasākumos un godos. Dzejniece galvenokārt raksta veltījuma tipa, dažādiem dzīves gadījumiem lietojamu dzeju. Viņas sarakstītās grāmatas ir vienas no pirktākajām latviešu autoru darbiem.

Kasjauns.lv novēl cienījamajai dzejniecei ātrāku izveseļošanos un atgūt dzīves optimismu!

 

Kasjauns.lv/Foto: Aigars un Georgs Viljams Hibneris