Vairākām Veselības ministrijas padotības iestādēm būs jauni šefi - Belēvičs kūrē rotāciju
Vairākām Veselības ministrijas padotības iestādēm būs jauni vadītāji, rīkojumu parakstījis ministrs Belēvičs.
Sabiedrība
2016. gada 5. februāris, 08:18

Vairākām Veselības ministrijas padotības iestādēm būs jauni šefi - Belēvičs kūrē rotāciju

Jauns.lv

Veselības ministrs Guntis Belēvičs ir parakstījis rīkojumu par veselības nozares iestāžu vadītāju rotāciju, lai nodrošinātu efektīvu valsts pārvaldes funkciju īstenošanu, mazinātu korupcijas riskus, paaugstinātu ierēdņu kompetenci un profesionalitāti.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Veselības inspekcijas vadītājs Egils Harasimjuks turpmāk vadīs Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centru, savukārt līdzšinējā Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centra direktore Aija Mežsarga būs Veselības inspekcijas vadītāja.

Ministrs uzsvēris, ka augstu vērtē abu šo amatpersonu pieredzi un zināšanas, taču lēmumu skaidrojis ar to, ka Harasimjuks un Mežsarga savā karjeras izaugsmē saskarsies ar jauniem izaicinājumiem un tiks nodrošināta profesionāla pilnveidošanās.

Lai stiprinātu sporta medicīnas un sportistu veselības veicināšanas jautājumus, Valsts sporta medicīnas centra direktores vietnieka amatā darbu uzsāks līdzšinējā Slimību profilakses un kontroles centra direktore Inga Šmate. Veicot rotāciju, tika izvērtēta iestāžu vadītāju kompetence, zināšanas un darba pieredze.

Tāpat Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktora amatā ir pārcelta līdzšinējā direktora pienākumu izpildītāja Sarmīte Villere.

Visas amatpersonas jaunos amata pienākumus sāks pildīt ar piektdienu, 5. februāri.

BNS/Foto: Ieva Lūka/LETA