Miris leģendārais grupas "Earth, Wind & Fire" dibinātājs Moriss Vaits
Vaits, kurš gadiem ilgi sirga ar Parkinsona slimību, kas piespieda viņu apturēt savas turnejas, nomira miegā trešdien savā mājoklī Losandželosā.
Kultūra
2016. gada 5. februāris, 09:40

Miris leģendārais grupas "Earth, Wind & Fire" dibinātājs Moriss Vaits

Jauns.lv

Grupas “Earth, Wind & Fire” dibinātājs Moriss Vaits, kura fankmūzikas himnas salauza rasu barjeru un padarīja viņu par vienu no savas paaudzes pieprasītākajiem mūziķiem, ir miris 74 gadu vecumā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Čikāgā izaugušais Vaits uzskatīja sevi par džeza dižgaru mantinieku, bet iekļāva savā mūzikā R&B, roka, soulmūzikas un fankmūzikas elementus.

Grupa pārdeva tuvu 100 miljoniem albumu un bija starp septiņdesmito gadu veiksmīgākajiem mūzikas pasaules pārstāvjiem, gūstot slavu ar tādiem hitiem kā "September," "Shining Star," "After the Love Has Gone" un "Boogie Wonderland".

Vaits ir starp vairākiem ievērojamiem mūziķiem, kas miruši šogad.

Vaits, kurš gadiem ilgi sirga ar Parkinsona slimību, kas piespieda viņu apturēt savas turnejas, nomira miegā trešdien savā mājoklī Losandželosā, paziņoja viņa brālis Verdains Vaits un grupas pārstāvis.

“Earth, Wind & Fire” bija viena no pirmajām grupām, kas salauza rasu barjeru. Tā ieguva fanus balto vidū, saglabājot popularitāti afroamerikāņu kopienā.

Vaits izveidoja šo grupu 1969.gadā un ātri kļuva pazīstams ar savu prasmi dziesmu rakstīšanā, sacerot dejošanai piemērotas meldijas, kurās daudz bija aizgūts no Čikāgas R&B mūzikas, bet kas saglabāja popmūzikas struktūru.

Vaits bija saņēmis septiņas “Grammy” balvas, bet bija nominēts pavisam 21 “Grammy” balvai.

Viņš bija arī producents tādām mūzikas zvaigznēm kā Barbra Streizande, Čaka Hana un sieviešu R&B trio “Emotions”.

BNS / Foto: AFP/LETA

Tēmas